Home Udstyr Autostol test [year] – De 8 bedste autostole

Autostol test [year] – De 8 bedste autostole

0
Autostol test [year] – De 8 bedste autostole
0-1 år
Cybex Aton M i-Size
1-4 år
Maxi-Cosi AxissFix i-Size
4-10 år
Cybex Solution M-Fix

Find den bedste og mest sikreste autostol

Børn skal være forsvarligt spændt fast i bilen, når du tager dem med på tur, og for mindre børn betyder det lovmæssigt, at de skal være sat i en autostol. Af denne årsag har vi valgt, at udarbejde en autostol test-guide. En autostol fungerer som bilsædets forlængede arm, der beskytter dit barn mod farlige sammenstød, hvor en normal sikkerhedssele ikke gør meget gavn. Derfor er det utrolig vigtigt, at du får købt en god og ikke mindst sikker autostol til de mindste i familien – her bør man ikke spare nogle håndører.

Desværre er der en tendens i de mange forskellige forbrugertests i både Skandinavien og Tyskland, der peger på, at mange autostole simpelthen ikke lever op til sikkerhedskravene. Dette sætter barnet i potentielt livsfarlige situationer, hvis i skulle blive indblandet i et trafikuheld – det er totalt uacceptabelt! Derfor er det en rigtig god ide at se dig ekstra godt for, når du skal ud og handle autostol til din lille pode. Vi deler forældres bekymringer, og netop derfor har vi valgt at udarbejde en artikel, der bringer en oversigt over de autostole, der klarer sig bedst i diverse tests, så du nemmere kan finde den bedste og mest sikre autostole til dit barn.

Vi ved, at det kan være utrolig svært at gennemskue forskellene på markedets mange autostole og finde lige netop de autostole, der leverer god kvalitet til en god pris. Derfor har vi gennemgået en række forskellige testresultater fra autostol tests foretaget af forbrugerorganisationer i både Danmark, Sverige og Tyskland.

I denne artikel kommer vi ind på autostole, som er bedst indenfor:

Bedste autostole til de mindste børn (ca. 0-1 år / 13 kg)

Transport af spædbørn og børn op til et år kræver en god bagudvendt autostol. Her anbefales det at vælge en autostol med en isofix base, som gør det nemt og enkelt at fastspænde barnet korrekt og sikkert.

En bagudvendt autostol er det sikreste valg, da ryg og nakke belastes mindre i tilfælde af en kollision. Disse modeller fylder som regel en del mere end de fremadvendte autostole, så det er en god idé at tjekke om der er tilstrækkeligt med plads i bilen. På producenternes hjemmesider kan du typisk finde en guide, der hjælper dig med at finde ud af om en bestemt autostol passer til din bil – mere om dette længere nede i artiklen.

[vc_custom_product_box header=”Cybex Aton M i-Size” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”686″ tag=”Bedste autostol til ( 0-1 år / 13 kg. )” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-4416022%2FAutostole%2FCybex-Aton-M-i-Size-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-trophy”]Cybex Aton M er en topsikker autostol, der sammen med en tilkøb isofix base giver rigtig god beskyttelse for dit barn. Den passer til børn fra 45 til 87 centimeter (op til 13 kilo).

Denne autostol får meget høje samlede bedømmelser, og er i skrivende stund en af de sikreste autostole til nyfødte og børn fra 45 til 87 centimeter og op til 13 kilo. Autostolen er bedst i test hos Tænk og roses hos FDM for at være både sikker og let, da vægten er nede på kun 4,5 kilo for stolen.

✅ Fås i flere farver
✅ Testvinder flere steder
💰 1.349,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Cybex Aton M i-size

Det siger testpanelerne om Cybex Aton M: Denne autostol får meget høje samlede bedømmelser, og er i skrivende stund en af de sikreste autostole til nyfødte og børn fra 45 til 87 centimeter og op til 13 kilo. Autostolen er bedst i test hos Tænk og roses hos FDM for at være både sikker og let, da vægten er nede på kun 4,5 kilo for stolen. Risikoen ved frontal- og sidekollision viste lav og meget lav risiko for at barnet belastes, og den stod stabilt på sædet under testen. Den er desuden nem at anvende hvilket flere købere også bemærker, så alt i alt er denne autostol et godt valg for dig der ønsker en sikker og brugervenlig autostol med isofix base.

Cybex Aton er anerkendt af eksperterne. Først og fremmest er de opmærksomme på at denne model er meget sikker. Den har bestået test, i form af front og sidekollision med bravur. Belastningen for barnet i disse situationer, er med lav risiko, hvilket er et endnu en bekræftelse af at dette produkt er af bedste kvalitet.

Dette er en meget brugervenlig model, fordi den er let at montere, så du kan næsten ikke lave fejl ved montering. Der medfølger instrukser, hvis du vil være helt sikker i din sag.

Ved køb af denne model er dit barns sikkerhed i top og det samme gør sig gældende for behageligheden i løbet af en køretur

Information: Cybex Aton M i-Size er, som navnet antyder, en autostol godkendt efter i-Size standarden. For at opnå godkendelsen skal en sidekollisionstest inkluderes i testen af autostolen, og som noget nyt skal stolen ikke godkendes efter vægtklasse men i stedet efter højde. For at autostole kan godkendes efter i-Size standarden, kræves det at børnene kan sidde bagudvendt i stolen i en alder af op til 15 måneder.

God støtte og behagelig autostol

Cybex Anton beskytter ikke kun barnet imod uheld som nævnt ovenfor. Den sikre også barnets komfort også imod ujævnheder på vejen. Barnet har altså maksimalt komfort og støtte. Det er mulig at montere eller amontere et aftageligt indlæg til nyfødte, så de kan få en helt rigtige vinkel, så de ligger korrekt i autostolen.

Selerne i denne model, er lidt bredere end man måske er vant til at se, men dette ændre ikke på barnets komfort i stolen, det sikre blot barnets sikkerhed yderligere. En anden grund er også, at du kan benytte denne model, imens dit barn vokser. Helt op til 13 kilo kan du anvende denne autostol. Du kan justere højden i hovedstøtten hele 11 gange.

Aton M passer til nyfødte og børn med en højde fra 45 centimeter og op til 87 centimeter, og vægten er begrænset til 13 kilo. Den indbyggede hoved- og nakkestøtte kan justeres i 11 positioner, og den nyfødte kan næsten komme ned og ligge helt fladt i denne autostol. Da autostolen er en del af M-serien, kan du købe en isofix-base der senere kan bruges til andre M2-autostole. M2-autostolenes størrelse er et niveau over M-serien, hvilket betyder at du eksempelvis kan bruge isofix basen til Cybex Sirona M2 i-Size autostolen, når barnet vokser ud af Cybex Aton M.

I autostolen fra Cybex er indbygget en kaleche, som kan trækkes over barnet når solen står højt på himlen. Selen er en 3-punkts sele, som går mellem barnets ben og op omkring skuldrene. Blandt de nævneværdige tilkøbsmuligheder findes blandt andet et hvidt sommer-betræk, så solens varmende stråler reflekteres og barnet kan lægges i en autostol der ikke er blevet ekstra varm af at stå i sollys.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Aton M i-Size
 • Fra 45 til 87 cm. (op til 13 kg.)
 • Kan bruges med eller uden isofix base
 • Vægt 4,5 kg.
 • Aftageligt betræk tåler maskinvask
[vc_custom_product_box header=”Cybex Aton 5 – billig autostol uden isofix base” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”686″ tag=”Testvinder – Tænk” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-3676682%2FAutostole%2FCybex-Aton-5-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Cybex Aton 5 er en god og billig autostol, der får høje sikkerhedsbedømmelser uden brug af isofix base. Den er således et af de bedste køb for dig der ikke har isofix beslag, eller som blot ønsker en ny billig autostol.

Denne autostol klarer sig fænomenalt i test, selvom den hverken er godkendt efter i-Size standarden eller står i isofix base. Der kan ellers tilkøbes en isofix base, men tests viser at den klarer sig bedre uden.

✅ Fås i flere farver
✅ 8 positioner
💰 899,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Cybex Aton 5

Det siger testpanelerne om Cybex Aton 5: Denne autostol klarer sig fænomenalt i test, selvom den hverken er godkendt efter i-Size standarden eller står i isofix base. Der kan ellers tilkøbes en isofix base, men tests viser at den klarer sig bedre uden. Der er således både lav risiko for belastning ved side- og frontalkollision, og autostolen blev stående helt stabilt på sædet under kollisionen. Ydermere roses autostolen for at være nem at anvende, da stolen nemt fastmonteres. Komfortniveauet er ligeledes højt, så her sidder dit barn godt under køretuden.

Det aftagelige betræk kan selvfølgelig også maskinvaskes, og på denne autostol er det nemt at tage af og sætte på igen efter det er vasket rent.

Information: Cybex Aton 5 fås både med eller uden isofix base, men her vil vi undtagelsesvist fraråde at anvende autostolen med isofix base. Dette begrunder vi med at den er testet mere sikker uden basen, hvorfor vi ikke mener det er nødvendigt med denne. Vær dog opmærksom på at montering ved hjælp af bilens trepunktssele kræver lidt mere omhu, da autostolen kun er sikker hvis den er ordentligt fastgjort på bilens sæde.

Autostolen passer til børn fra 0 kilo og op til 13 kilo, og ifølge producenten er den velegnet til for tidligt fødte samt små nyfødte babyer. Den indbyggede hovedstøtte kan justeres i 8 positioner, og det er muligt for helt små børn at komme ned og ligge i en næsten vandret position.

Også på denne autostol er der integreret en stor kaleche, som kan trækkes ned og give skygge for barnet i autostolen. Der kan også til denne model tilkøbes blandt andet hvidt sommerbetræk og insektnet, så autostolen bliver lidt behageligere at sidde i når det er varmt og der er mange insekter i luften.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Aton 5
 • Fra 0 til 15 mdr. (op til 13 kg.)
 • Kan bruges med eller uden isofix base
 • Vægt 4,8 kg.
 • Aftageligt betræk tåler maskinvask

Bedste autostole til mellemstore børn (ca. 1 – 4 år / 9 – 18 kg)

Som udgangspunkt anbefales det at barnet sidder i en bagudvendt autostol så længe som muligt. Ryg og nakke belastes nemlig mindre i tilfælde af en kollision, sammenlignet med de fremadvendte modeller. På et tidspunkt vokser barnet dog ud af den bagudvendte autostol, og her er det vigtigt at du kigger grundigt efter i brugsanvisningen, for at se nøjagtigt hvornår du skal skifte til en større model.

Autostole til de mellemstore børn er typisk fremadvendte og fås både med og uden isofix. Der findes dog enkelte gode modeller, som er bagudvendte og meget sikre at anvende. Såfremt din bil har isofix beslag, anbefales det at vælge en autostol med en base, der understøtter dette. Dermed opnår du den højeste sikkerhed og stabilitet ved en kollision.

Du har desuden mulighed for at vælge en kombimodel, der kan bruges fra barnet vokser ud af babystolen og til det kan benytte bilens almindelige 3-punkts sele. Som udgangspunkt er en kombimodel designet til børn fra 9 kilo og op til 36 kilo.
Herunder kan du læse mere om de autostole, vi anbefaler til mellemstore børn:

[vc_custom_product_box header=”Maxi-Cosi AxissFix i-Size med isofix base” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”687″ tag=”Bedste autostol til ( 1-4 år / 18 kg. )” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fcl%2F369%2FAutostole||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-trophy”]Maxi-Cosi AxissFix har en isofix base, der gør det muligt at rotere autostolen 360 grader. Det er således nemmere end nogensinde at få barnet ind og ud af bilen, og så er autostolen desuden testvinder på grund af et højt sikkerhedsniveau.

I denne autostol er der tænkt mange forskellige former for ny brugervenlighed ind i designet. Det ses først og fremmest i isofix basen, som gør det muligt at rotere autostolen 360 grader.

✅ Fås i flere farver
✅ Kan rotere 360 grader
💰 3.199,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Maxi-Cosi AxissFiz i-size

Det siger testpanelerne om Maxi-Cosi AxissFix: I denne autostol er der tænkt mange forskellige former for ny brugervenlighed ind i designet. Det ses først og fremmest i isofix basen, som gør det muligt at rotere autostolen 360 grader. På den måde kan autostolen nemt tilpasses i takt med at barnet vokser, og så kan den tilmed drejes så barnet vender ud mod bildøren når det skal sættes i stolen eller tages ud af stolen. Dermed er det nemmere end nogensinde før at sætte barnet i stolen og få styr på selen, så køreturen bliver en fornøjelse.

Udover at byde på ny funktionalitet, er AxissFix også en rigtig god autostol. Den er godkendt efter i-Size standarden som stiller højere krav til sikkerheden og pasformen, og så klarer den sig rigtig godt i test i både Danmark og udland. Det er således en rigtig god autostol til dig, der gerne vil betale lidt ekstra for den øjede betjeningskomfort.

Information: Maxi-Cosi AxissFix er en i-Size godkendt autostol, hvilket betyder at den lever op til den nyeste lovgivning og sikkerhedsstandard på området. Den er udstyret med en isofix base, som gør det muligt at dreje sædet 360 grader således at barnet både kan sidde fremad- og bagudvendt.

Autostolen kan bruges til børn fra de er 61 centimeter høje, og indtil de er 105 centimeter høje eller vejer 19 kilo. Det betyder at autostolen kan anvendes til barnet er omkring 4 år. På grund af designet kræves der både forankring til bilens isofix beslag, men også til bilens “top tether” beslag, der også kendes som topstrop eller topforankring. Det sidder typisk i bilens loft, i bagagerummet eller bagpå sædet, så her skal du lige kigge i bilens brugsanvisning eller undersøge bilen først for at se om dette forankringspunkt findes.

Barnet fastspændes i en 5-punktssele, og der er på denne autostol nogen små beslag som selen kan sidde i så de holdes ud til siden imens du sætter barnet i stolen. Betrækket kan selvfølgelig afmonteres og vaskes ved 30 grader i vaskemaskinen.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Maxi-Cosi AxissFix
 • Fra 61 til 105 cm. (op til 19 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 12,2 kg.
 • Aftageligt betræk tåler maskinvask
 • Isofix base kan vendes 360 grader
[vc_custom_product_box header=”Pallas S-fix” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”690″ tag=”Testvinder – Tænk” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-4455909%2FAutostole%2FCybex-Pallas-S-Fix-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Pallas S-fix passer til børn mellem 1 og 4 år (9-18 kilo), og bliver ad flere omgange vurderet til at være bedste autostol i sin klasse. Den klarer sig godt i sikkerhedstest og vejer kun 6,7 kilo.

Denne autostol er testvinder hos blandt andet Tænk, FDM, ADAC og Stiftung Warentest, hvor den i 2014 fik den bedste bedømmelse i sin klasse.

✅ Medfølger isofix
✅ Flere farver
💰 2.099,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Pallas S-fix

Det er en fremadvendt autostol med mavepude, og stolen giver en rigtig god beskyttelse ved frontal- eller sidekollision. Derudover er selen forbedret fra forgængeren, og det gør stolen mere brugervenlig end tidligere. Den er desuden let at håndtere, da vægten for autostolen er på 6,7 kilo. Derfor anbefales den især til dig, der har behov for eksempelvis at flytte autostolen fra bil til bil, eller bare gerne vil have en stol der er nem at af- og påmontere.

Den ekstra sidebeskyttelse, som er på denne autostol, er temmelig bred. Det bemærkes hos blandt andet Tænk, som vurderer at det kan knibe med pladsen, hvis der eksempelvis skal placeres tre autostole på bagsædet.

Information: Pallas S-fix passer til børn mellem 1 og 4 år, hvilket svarer til en vægt på cirka 9 til 18 kilo. Autostolen er således lavet til de mellemstore børn, og skal monteres fremadvendt i den medfølgende ISOFIX Connect base.

Barnet fastspændes i denne autostol ved hjælp af en patenteret sikkerhedspude, der ifølge producenten mindsker risikoen for alvorlige nakkeskader, hvor kraften fra en frontalkollision fordeles over sikkerhedspudsens stødabsorberende materialer. Ved sidekollisioner har Pallas S-fix en særlig sidekollisionsbeskyttelse kaldet L.S.P.-system Plus, som giver støtte til skuldre og hoved i tilfælde af en sidekollision. Hovedstøtten kan højdejusteres i 8 forskellige positioner.

Denne autostol har en vægt på 6,7 kilo, og det aftagelige betræk kan maskinvaskes efter behov.

 

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Juno 2-Fix
 • Fra 1 til 4 år (9 til 18 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 6,7 kg.
 • Aftageligt betræk tåler maskinvask
[vc_custom_product_box header=”Juno M-Fix” subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”709″ tag=”Testvinder – Råd & Rön” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fcl%2F369%2FAutostole||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Cybex Juno M-Fix passer til børn mellem 1 og 4 år (9-18 kilo), og bliver ad flere omgange vurderet til at være bedste autostol i sin klasse. Den klarer sig godt i sikkerhedstest og vejer kun 6,7 kilo. Fås i flere farver.

Det siger testpanelerne om Cybex Juno M-Fix: Denne autostol er testvinder hos blandt andet Tænk, FDM, ADAC og Stiftung Warentest, hvor den i 2014 fik den bedste bedømmelse i sin klasse.

✅ Medfølger isofix
✅ Flere farver
💰 1.399,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Cybex Pallas M-fix

Cybex Pallas M-Fix har isofix og kan bruges fra 9 kilo og helt op til 36 kilo. Den klarer sig generelt godt i test og anbefales blandt andet af FDM og ADAC. Fås i flere farver.

Det siger testpanelerne om Cybex Pallas M-Fix: Denne autostol klarer sig rigtig godt i de nye 2015-test, hvor kravene er skærpede. I 2015 er testen foregået i en ny bil, og belastningen på testdukkerne er større end før. På maveregionen er desuden indsat en sensor, som måler belastningen fra en kollision. Dette er især relevant for autostole med de nye mavepuder.

Cybex Pallas M-Fix anbefales af forbrugerorganisationerne på baggrund af et godt testresultat. Den klarer sig tilfredsstillende ved frontalkollision og meget godt ved sidekollision. Installationen af autostolen er nem, ligesom fastspænding og justering fungerer godt.

Information: Denne autostol er en såkaldt kombi-model, der vokser med barnet. Den kan således bruges fra barnet fylder et år, og derefter tilpasses løbende som barnet vokser. Mavepuden kan afmonteres når barnet vokser fra den, og bilens 3-punkts sele kan anvendes i stedet.

Mavepuden kan justeres med en hånd, og sidekollisionsbeskyttelsen er den samme som på Cybex Juno 2-Fix, hvilket giver mulighed for justering og tilpasning til det enkelte barn og dets størrelse. Hovedstøtten kan ligeledes justeres, så barnet kan sidde komfortabelt.

Der medfølger en isofix base til Cybex Pallas M-Fix, men du kan også fastgøre den ved brug af bilens 3-punkts sele. Det anbefales dog altid at bruge isofix basen, hvor det er muligt.

Denne autostol har en vægt på 9,3 kilo, og det aftagelige betræk kan vaskes i maskine efter behov.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Cybex Pallas M-Fix
 • Fra 1 til 10 år (9 til 36 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 9,3 kg.

Aftageligt betræk tåler maskinvask

[vc_custom_product_box header=”Concord Reverso Plus i-Size” subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”689″ tag=”Testvinder – Tænk” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-3142756%2FAutostole%2FConcord-Reverso-Plus-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Concord Reverso Plus er en bagudvendt i-Size autostol, som passer til børn mellem 40-105 cm. Den bliver bedst i test i Danmark og Tyskland.

Denne autostol er testvinder hos blandt andet Tænk og ADAC, hvor den klarede sig godt på alle kriterier. Concord Reverso Plus er, som navnet antyder, bagudvendt.

✅ Medfølger isofix
✅ Flere farver
💰 -,- DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Concord Reverso Plus i-Size

Har du brug for en autostol til dine børn i alderen 1-4 år, så kan du glæde dig over denne testvinder og topscorer fra Concord! Concord Reverso Plus har vundet en lang række dybdegående tests af autostole hos f.eks. FDM og ADAC, og der er derfor ingen tvivl om, at dette er en af markedets bedste autostole til børn mellem 1 og 4 år!

FDM roser bl.a. Concord Reverse Plus for den meget lave belastning, som autostolen oplever ved både frontal- og sidekollision. Her bliver autostolen siddende selv ved højere hastigheder – med andre ord vil dit barn have en god og sikker oplevelse, når det bliver sat i stolen! Alt i alt er der ikke en finger at sætte på Concords autostol.

Isofix for større sikkerhed og i-Size godkendt

Concord Reverso Plus lever naturligvis op til alle de stramme sikkerhedskrav, som der stilles til autostole på det danske marked – og mere til! Autostolen er nemlig i-Size godkendt, hvilket kort sagt betyder, at den lever op til højere sikkerhedskrav end dem, der stiller i Danmark. Her kigges der især på sidekollisioner, hvor denne autostol ifølge FDM klarer sig udover det sædvanlige! (Du kan læse meget mere omkring i-Size hos FDM her)

Concords autostol kommer udstyret med Isofix, hvilket gør det let at montere autostolen i bilen, og dermed øger barnets sikkerhed. Herudover kan du justere autostolen på både højde og hældning, således at den passer perfekt til bilsædet – endnu en smart funktion, der gør stolen mere komfortabel og ikke mindst mere sikker!

Reverso Plus passer til børn mellem ca. 40 og 105 centimeter, hvor der dog kræves en særlig indsats, hvis barnet ikke er så højt – men babyindsatsen medfølger naturligvis! Komforten er i absolut top, hvilket både kan tilskrives polstringen og betrækket, der kan maskinvaskes, men også muligheden for justering af stolen.

Til sidst er det værd at fremhæve, at Concord Reverso Plus er en bagud vendt autostol, hvilket er med til at øge sikkerheden for især mindre børn. Barnet sidder trygt og roligt i stolen, hvor de spændes fast med en klassisk 3-punkts sele, som naturligvis kan strammes til den ønskede indstilling. Selve stolen vejer omkring 11 kilo, som er i den tungere ende, men som også vidner om autostolens kvalitet.

Baseret på de flotte testresultater og titlen som testvinder hos flere testfirmaer finder du næppe en bedre autostol på markedet, hvis dit barn er mellem 1 og 4 år gammel! Du får masser af kvalitet, høj grad af komfort og ikke mindst uovertruffen sikkerhed – med andre ord får du et komplet produkt, der i høj grad leverer i autostol testen.

Det siger testpanelerne om Concord Reverso: Hos Tænk vurderes denne type autostol som værende det sikreste valg til de yngste, da den på bedste vis beskytter barnets sarte nakke og ryg ved en alvorlig kollision. Plus-versionen er identisk med den almindelige Reverso-model, men leveres med cover til at beskytte selen mod snavs, hvilket tidligere har været et problem. Autostolen kan med en særlig babyindsats bruges helt fra fødslen, men hos Tænk vurderes det at de fleste nok vil vælge en mindre babyautostol med bærehank, da den alt andet lige er mest praktisk når barnet er helt lille. Fra barnet er cirka 1 år og opefter kan der med fordel skiftes til Concord Reverso Plus, som fortsat kan give den bedst mulige beskyttelse til barnet.

Specifikationer:

 • Se video: Sådan fungerer Concord Reverso Plus
 • Fra 0 til 4 år (40 til 105 cm.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 10,9 kg.
 • Aftageligt betræk tåler maskinvask
 • Særligt cover beskytter selespændet mod snavs

Bedste autostole til store børn (ca. 4 – 10 år / 15 – 36 kg)

Til de største børn udgør autostolene typisk en selepude eller en kombination af selepude og ryglæn. Kombinationen af selepude og ryglæn anbefales, da ryglæn og hovedstøtte giver ekstra beskyttelse og sørger for at holde bilens 3-punkts sele på den rette plads over hofte og skulder. Dermed fordeles trykket korrekt, i tilfælde af en kollision.

Hvis dit barn ofte falder i søvn mens i er ude og køre, vil hovedstøtten desuden give støtte og komfort til det sovende barn. Om du skal vælge en autostol med eller uden isofix er der delte meninger om. Tænk vurderer i deres autostol test at modellerne til store børn fungerer fint både med og uden isofix, mens FDM er mere påpasselige og anbefaler at bruge isofix, såfremt bilen har det.

Herunder kan du læse mere om de autostole, vi anbefaler til store børn:

[vc_custom_product_box header=”Cybex Solution M-Fix” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”710″ tag=”Bedste autostol til ( 4-10 år / 36 kg. )” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fcl%2F369%2FAutostole||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Cybex Solution M-Fix er identisk med Cybex Pallas M-Fix, blot uden mavepude. Den bliver bedst i sin klasse hos både Tænk og Stiftung Warentest, da den er sikker og nem at bruge. Passer til børn mellem 4 og 10 år (15 – 36 kilo). Fås i flere farver.

Det siger testpanelerne om Cybex Solution M-Fix: Denne autostol bliver testvinder hos både Tænk og Stiftung Warentest, og anbefales ligeledes af ADAC og FDM.

✅ Medfølger isofix
Vægt 5,8 kg.
💰 1.399,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Cybex Solution M-fix

Autostolen er testet i et samarbejde mellem de uafhængige forbrugerorganisationer, og bedømt efter de skærpede 2015-krav. Den klarer sig godt i kollisionstesten, hvor især sidekollisionsbeskyttelsen gør det godt. Tænk bemærker desuden, at autostolen er brugervenlig og med en god seleføring.

Information: Cybex Solution M-Fix er identisk med Cybex Pallax M-Fix, dog uden mavepude. Solution M-Fix kan derfor først bruges fra barnet er cirka 4 år og vejer 15 kilo og opefter.

Denne autostol har isofix-greb monteret i basen, og kan både bruges med eller uden fastgørelse til bilens isofix-beslag. Det anbefales dog at fastgøre autostolen til isofix-beslaget, da den fastholdes bedre under en kollision.

Cybex Solution M-Fix bruges sammen med bilens 3-punkts sele, og har en række justeringsmuligheder. Blandt andet er hovedstøtten vipbar, hvilket giver bedre siddekomfort for et sovende barn, og så kan den højdejusteres i 12 forskellige niveauer. L.S.P.-system Plus sidekollisionsbeskyttelsen passer på barnets skuldre, nakke og hoved hvis ulykken indtræffer, og kan justeres individuelt efter bilens indretning.

Denne autostol har en vægt på 5,8 kilo, og det aftagelige betræk kan vaskes i maskine efter behov.

Specifikationer:

 • Fra 4 til 10 år (15 til 36 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 5,8 kg.

Aftageligt betræk tåler maskinvask

[vc_custom_product_box header=”Britax Römer Kid II” subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1136″ tag=”Testvinder – FDM” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-2969236%2FAutostole%2FBritax-Kid-II-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Britax Römer Kid II har været underlagt fem forskellige tests, som alle kommer frem til den samme konklusion. Her er tale om både den danske motorsammenslutning FDM og den tyske pendant ADAC samt det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det tyske testmagasin Stiftung Warentest.

Alle eksperterne har rigtig mange positive kommentarer til Britax Römer Kid II og giver modellen gode bedømmelser over hele linjen.

✅ Justerbar
✅ Let montering
💰 740,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Britax Römer Kid II

Høj beskyttelse

Britax Römer Kid II er en autostol fra det kendte mærke Britax Römer, og denne model lever helt op til de høje forventninger, man har til en model fra dette mærke. Britax Römer Kid II er designet i overensstemmelse med de lovpligtige krav, således at forbrugeren med Britax Römer Kid II er sikret en autostol, som er meget sikker.

Britax Römer højner yderligere sikkerheden på denne model ved at inkorporere ekstra høje sidestykker, som både er polstrede og bløde. De yder ekstra beskyttelse ved en eventuel sidekollision, hvorved de tager det meste af kraften fra sammenstødet.

Blød og behagelig stol

Barnet, der sidder i Britax Römer Kid II, vil få en behagelig køreoplevelse, og det er ligegyldigt, om barnet vejer 15 eller 36 kilo. Denne model er designet til at kunne følge barnet længe og kan derfor justeres flere steder, således at stolen i alle årene yder optimal beskyttelse og komfort. Her er tale om en justerbar hovedstøtte og ryglæn samt flere indstillinger på selve stolen.

Falder barnet i søvn, så kommer hovedet til at ligge godt og sikkert i hovedstøtten, og har barnet lyst til følge med i kørslen, så er stolen placeret så høj, at han eller hun kan kigge ud af vinduet – dette kan endvidere reducere risikoen for at barnet bliver køresyg.

Stabil og sikker, skriver eksperterne

Britax Römer Kid II har vist sig at holde, hvad producenten lover igennem diverse eksperttests.

Eksperterne har især fokuseret på sikkerhed, og her viser denne autostol kun en meget lille risiko for skader ved både side- og frontalkollision. Herudover noterer eksperterne sig, at stolen er meget let at installere i bilen, og risikoen for fejlmontering er meget lav. Man benytter sig blot af bilens selesystem, og tre-punkts-selen placeres let henover bækken og skulder – ikke hals og mave.

Eksperterne skriver herudover, at man dog skal være opmærksom på, at udsynet kan være begrænset, samt at stolen kræver en del plads. Britax Römer Kid II passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med bilens sele. Denne autostol vejer 5,1 kilo.

[vc_custom_product_box header=”Cybex Solution X2-Fix” subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”712″ tag=”Testvinder – Tænk” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F369-2883337%2FAutostole%2FCybex-Solution-X2-fix-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check-circle-o”]Cybex Solution X2-Fix klarer sig rigtig godt i test. Den får gode bedømmelser i kollisionstest, og så er den brugervenlig. Passer til børn mellem 4 og 10 år (15-36 kilo). Fås i flere farver.

Det siger testpanelerne om Cybex Solution X2-Fix: Cybex Solution X2-Fix bliver topscorer hos FDM i 2012, og klarer sig generelt godt på både sikkerhed og brugervenlighed.

✅ Medfølger isofix
Vægt 7 kg.
💰 1.349,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Information om Cybex Solution X2-Fix

Den har indbygget isofix i basen, men den er testet med selemontering og her klarer den sig rigtig godt. Vi anbefaler dog alligevel at du altid forankrer autostolen i bilens isofix beslag, hvor det er muligt.

Denne autostol er meget bred, og det bemærkes at den tager meget plads på bagsædet. Hos FDM bemærkes det desuden at bilens hovedstøtte enten skal vendes eller fjernes helt, hvis autostolen skal stå stabilt. Information: Cybex Solution X2-Fix er en fremadvendt autostol til børn fra 4 år og opefter. Den har isofix i basen, men kan også benyttes uden.

Autostolen har en række justeringsmuligheder, der blandt andet gør det muligt for barnet at opnå en behagelig siddeposition i sovende tilstand. Det kan lade sig gøre, fordi hovedstøtten kan vippes, så det sovende barns hoved ikke falder forover. Udover vippefunktionen har hovedstøtten også 11 højdetrin, så den kan justeres gradvist i takt med at dit barn vokser.

Som du kan se på billedet, består denne autostol også af en kraftig sidebeskyttelse, der skal absorbere kraften ved en sidekollision. Det er blandt andet med til at beskytte barnets skuldre, nakke og hoved, da en stor del af stødet afbødes i denne sidebeskyttelse.

Denne autostol vejer 7 kilo, og det aftagelige betræk kan maskinvaskes efter behov.

Specifikationer:

 • Fra 4 til 10 år (15 til 36 kg.)
 • Inkl. isofix base
 • Vægt 7 kg.

Aftageligt betræk tåler maskinvask

Sådan testes autostole

Det kan gå voldsomt for sig i trafikken, og derfor simuleres både frontal- og sidekollisioner, for at teste hvor sikre autostolene er når uheldet er ude.

Autostolen skal fungere som en beskyttende skal omkring barnet. Den skal afbøde og absorbere stød fra en kollision og sørge for at barnets vitale organer ikke lider overlast. Det er med andre ord af afgørende betydning for barnets liv og førlighed, at autostolen fungerer som den skal og passer til bilen og barnets størrelse. Derudover skal den selvfølgelig være let at montere korrekt og bruge i hverdagen, ligesom ergonomien fra år 2015 også vægtes som en del af den samlede bedømmelse.

Autostole testes på disse fire hovedpunkter:

 • Sikkerhed (vægtes med 50 %)
 • * Frontalkollision
 • * Sidekollision

Brugervenlighed (vægtes med 40 %)

 • * Montering
 • * Seleføring
 • * Komfort
 • * Risiko for fejlbetjening

Ergonomi (vægtes med 10 %)

 • * Pladskrav til bilen
 • * Benstøtte
 • * Polstring
 • * Barnets udsyn
 • Sidestillinger

Skadelige kemikalier (vægtes med 0 %*)

 • *Ved fund af skadelig kemi begrænses den samlede bedømmelse.

For at finde ud af hvilke autostole der klarer sig bedst, bliver de testet på en lang række punkter og undersøgt af såvel laboratorier og almindelige brugere. Det er naturligvis en bekostelig affære at udføre disse omhyggelige test, som blandt andet indeholder forskellige crashtest i form af front- og sidekollisioner, undersøgelse af brugervenligheden og indholdet af skadelige kemikalier.

Hvad er i-Size?

Rådet for Sikker Trafik skriver, at der i oktober 2013 trådte en ny godkendelse af autostole i kraft. Denne nye godkendelse hedder i-Size. Tænk skriver yderligere, at denne nye i-Size standard strammer reglerne og gør det mere sikkert at transportere små børn.

I forhold til den gamle ordning betyder det blandt andet forbedringer, således at stolene ikke længere bestemmes til specifikke vægtklasser men i stedet til barnets højde (dog har stolene stadig en maks-vægt).

Den nye i-Size ordning betyder også, at stolene inden godkendelse bliver testet i en side-kollisionstest, og at stolene kun kan få et blåstempel, hvis børn op til 15 måneder kan ligge bagudvendt. Nu er der også krav om, at stolene skal have ryglæn, da det beskytter ved en sidekollision.

Whatcar.com tilføjer, at grunden til, at børn bør sidde bagudvendt, er, at det er den sikreste position at placere dem i. Børns knoglestruktur er ikke helt udviklet som hos voksne, og flere af børnenes organer er placeret lidt anderledes, og dertil kommer deres hoved, som udgør en langt større procentdel af kroppen end hos voksne. Derfor har børn brug for mere beskyttelse, og den får de, når de er placeret bagudvendt.

Se med her, hvordan det foregår, når FDM tester autostole:

 

Autostol og alder

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man altid tager både barn og bil med, når man skal ud og købe autostol. Vær sikker på hvad barnet vejer, så barnets vægt ikke overstiger den vægtgrænse, som stolene har. Placer barnet i den stol, man ønsker at købe, og læg mærke til om barnet sidder godt.

Spænd selen henover og vær opmærksom på, om selen bliver korrekt monteret. Se også efter at barnets hoved ikke når op over kanten af stolen. Stolene opdeles som nævnt efter højde og ikke vægt, så er barnet for højt, skal man vælge en anden stol.

Godt nok inddeles autostole efter højde, men groft sagt kan man også aldersmæssigt inddele autostole-klasserne: Til mindre børn, mellemstore børn og større børn.

Mindre børn (0-13 kilo og cirka 0-1 år): Man kan anvende autostolen fra fødslen af i en bagudvendt stol, som især beskytter hals og nakke ved uheld. Sørg for at stramme selen godt, så barnet sidder helt fast. Når barnets hoved er begyndt at nå ud over kanten, skal man skifte stol.

Mellemstore børn (9-18 kilo og cirka 1-4 år): Vælg også her en bagudvendt autostol for at øge sikkerheden ved uheld. Placer helst stolen på bagsædet, men forsædet kan også bruges, hvis airbag’en er slået fra. Læg mærke til at barnet her fylder lidt mere, og derfor kræves der en smule mere plads til denne stol.

Store børn (15-36 kilo og cirka 4-10 år): De fleste børn vokser ud af den traditionelle autostol, når de er mellem tre og fire år, og så skal stolen skiftes ud med selepude med ryglæn. Puden løfter barnet op og anvendes med bilens rigtige sele – nogle modeller kan også anvendes med isofix. Selen skal placeres foran kroppen og henover skulderen på barnet.

Europæiske forbrugerorganisationer står sammen

For at sikre at disse test kan foregå uafhængigt af producenter og økonomiske interesser, bæres de oppe af forbrugerorganisationer fra hele Europa i et fælles samarbejde. I Danmark har vi eksempelvis Tænk og FDM, der får deres testresultater fra samarbejdet. Autostolene testes i praksis af tyske ADAC, østrigske ÖAMTC og schweiziske TCS, der alle tre er medlemsorganisationer for bilejere, i stil med danske FDM.

Forbrugerorganisationerne indgår desuden i et internationalt samarbejde kaldet ICRT. ICRT er en uafhængig organisation, der foretager store og omfattende test af forskellige varegrupper for deres medlemsorganisationer. Tænk indgår ligeledes i denne organisation. ICRT har blandt andet været med til at grundlægge Euro NCAP, som er det europæiske program for crash test af biler og udstyr hertil.

Sikkerhedskrav skærpet fra 2015

I 2015 er testprogrammet blevet skærpet, og nye stramninger er indført for at give et mere realistisk billede af hvordan autostolene klarer sig ved en rigtig kollision. Der er i alt indført ændringer på tre områder. Således er de nye testresultater ikke direkte sammenlignelige med test fra 2011 – 2014. Autostole testet i 2011 – 2014 med et godt resultat er dog stadig gode. Det vurderer Forbrugerrådet Tænk.

Her kan du læse om de tre kriterier, der i 2015 er ændret:

 1. Frontalkollision: Ny bil, nye hastigheder og mavesensor

– Bilkarosseriet er skiftet fra Golf VI til Golf 7.

– Der er indsat et dummyforsæde for at gøre dukkens bevægelser mere realistiske.

– Hastighed og opbremsning er ændret en smule, så dukkerne belastes mere end før.

– Testdukkerne har fået indført en sensor, som måler belastningen i maveregionen.

 1. Sidekollision: Ny opsætning efter R129-regulering i crash test

– Den nye R129-procedure og Euro NCAP-test danner grundlag for en mere nøjagtig måling og vurdering af autostolene under en sidekollision.

– Der er indført en højere test hastighed, 29 km/t mod tidligere 24 km/t.

 1. Brugervenlighed: Små ændringer og nye biler

– Der tages nu hensyn til krumningen af babystolens ryglæn, da babyer skal ligge så fladt som muligt. Det trækker ned i bedømmelsen, hvis ryglænet er for krumt.

– Bilerne til bedømmelse af brugervenlighed er nu Opel ADAM, Golf 7 og Ford C-max, hvor det før var Fiat 500C, Golf VI og Ford Galaxy.

Regler for autostole – det har du ansvaret for

Som forælder har du det fulde ansvar for at dine børn sidder forsvarligt spændt fast i bilen. Loven siger, at alle børn under 135 centimeter i person- og varebiler indtil 3.500 kilo skal fastspændes under kørsel. Når det kommer til autostole, gælder der desuden en række love, som også skal overholdes. Få overblik herunder:

Højden er afgørende

Alle børn under 135 centimeter skal sidde fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr, uanset vægt og alder. Hvis du har behov for at transportere tre børn under 135 centimeter på bagsædet og der ikke er plads til den tredje autostol, så må du fastspænde et enkelt barn til bagsædets almindelige sele.

Børn under 15 år er førerens ansvar

Så længe dine medpassagerer er under 15 år, er det dit ansvar at de er spændt forsvarligt fast i korrekt sikkerhedsudstyr. Hvis du forsømmer dette ansvar, koster det et klip i kørekortet.

Der skal være seler nok

Reglerne for autostole gælder også ved kørsel i varebiler. Der må ikke køres med passagerer i varerummet, og der skal være korrekte fastspændingsmuligheder til alle personer i køretøjet.

Børn i taxi kræver ikke særligt udstyr

Taxichaufføren er ikke forpligtet til at medbringe sikkerhedsudstyr til børn, og det er således dit eget ansvar at sørge for dette. Børn må dog gerne medtages i taxien uden sikkerhedsudstyr, men kun på bagsædet. Fra børnene fylder 3 år skal de fastspændes i taxiens almindelige sikkerhedsseler, også selvom de ikke passer perfekt til barnet.

Dispensation for reglerne

Der kan ved særlige lejligheder gives dispensation til kørsel med børn uden det nødvendige sikkerhedsudstyr. Eksempelvis ved kortere afstande, og kun hvis barnet sidder på bagsædet. Ifølge Justitsministeriet beror “kortere afstande” på en domstolsafgørelse.

Hvis dit barn skal køre med andre, bør du sørge for at autostol m.m. følger med.

Hvis du mod forventning skal have et ekstra barn i bilen og ikke har det nødvendige sikkerhedsudstyr til korrekt fastspænding, så skal du altid sørge for at dit eget barn fastspændes i autostolen. Ellers får du både bøde og klip i kørekortet, hvis du stoppes af politiet.

Mere info og regler i udlandet

Hos FDM kan du læse om regler og anbefalinger for autostole, og du kan også se regler ved kørsel i andre lande.

Passer autostolen til bilen?

Hvis du har en personbil i normal størrelse og mulighed for at afmontere nakkestøtter på bagsædet, vil du ikke få problemer med at få monteret op til to autostole. Du skal dog være opmærksom på, at der i de nye mikrobiler (f.eks. VW UP, Seat Mii, Nissan Micra, Toyota Aygo m.fl.) kan være meget trangt på bagsædet, især hvis du har kig på en bagudvendt autostol, som kræves til spædbørn.

Flere autostolproducenter har deres egne guides, der hjælper dig med at vælge bilfabrikant og modelnavn, hvorefter du kan se om pågældende autostol passer til din bil, og hvor mange der kan monteres. Herunder har vi samlet links til de mest populære autostolproducenter, så du selv kan undersøge hvad der passer til din bil:

Her kan du tjekke om autostolen passer til din bil online:

 • Recaro (vælg ønskede autostol for at finde funktionen)
 • Cybex  (vælg ønskede autostol og gå til BIL / TYPELISTE nederst på siden for at finde funktionen)
 • Britax Römer (vælg ønskede autostol og gå til PASSER DEN TIL DIN BIL? for at finde funktionen)
 • Maxi Cosi

Du kan desuden med fordel tjekke FDM’s Guide til valg af autostol, hvis du er i tvivl om hvilken du skal vælge.

Testkilder – her kan du finde testresultaterne

Testresultaterne angivet herunder er alle foretaget af de samme organisationer og ud fra de samme kriterier. Det er således kun indholdet og modellerne, der kan variere fra den ene forbrugerorganisation til den anden. Det hænger sammen med, at Tænk eksempelvis kan have valgt at medtage nogle særlige autostole som er efterspurgte i Danmark, mens Stiftung Warentest eksempelvis har valgt at medtage nogle andre modeller i deres testoversigt.

Der kan desuden være penge at spare ved at købe sig adgang til udenlandske forbrugerorganisationer, eller du kan læse med hos FDM, hvor testresultaterne er gratis.

Herunder er testresultaterne listet efter seneste udgivelses-/opdateringsdato:

Autostol.dk

Autostol.dk er en vidensportal om autostole. Her kan du finde detaljerede oplysninger om og testresultater af stort set alle autostole på det danske marked fra årene 2007 til 2015.

Hvis du eksempelvis overvejer at købe en brugt autostol, kan du fra deres arkiv hente testresultater for ældre modeller, der ikke længere forhandles i butikkerne eller har synlige testresultater hos Forbrugerrådet Tænk og andre steder.

Tænk (24. oktober 2017)

Forbrugerrådet Tænk har siden 2007 testet hundredvis af autostole, og deres oversigt rummer lige nu 163 forskellige modeller. Siden 2015 er kriterierne blevet strammet, og derfor kan autostole testet før år 2015 ikke være “bedst i test”. De bedst bedømte autostole fra før 2015 er dog stadig rigtig gode, vurderer Tænk.

Hos Forbrugerrådet Tænk kan du få indblik i en detaljeret bedømmelse og vurdering af de autostole, der indgår i deres test.

Se TÆNK’s test af autostole her:

Autostolene er testet efter følgende overordnede kriterier:

 • Sikkerhed 50 %
 • Brugervenlighed 50 %
 • Skadelige kemikalier 0 %*

*Grunden til at skadelige kemikalier udgør 0 % af den samlede bedømmelse, er at den kun indgår hvis der rent faktisk findes kemikalier nok til at udløse en bedømmelse under middel. Såfremt der findes skadelige kemikalier i autostolen og dette kriterie bedømmes til under middel, så trækkes den samlede bedømmelse med ned.

I autostol testen fra 2017 klarer flere autostole sig rigtig godt, men desværre falder flere modeller igennem på grund af indholdet af skadelig kemi i blandt andet betrækket. Det trækker selvfølgelig ned i autostolenes bedømmelse, men der tegner sig et billede af at det er et problem med mange autostole. Testvinderne og topscorerne har selvfølgelig ikke disse problemer i samme grad som dem der dumpede.

I autostol testen fra 2014 er der også en række autostole der klarer sig godt, heriblandt Recaro Privia, der får testens højeste bedømmelse, Cybex Juno 2-Fix og Cybex Solution X2-Fix, der alle bliver bedst i test. Her dumper en række billige og dyre autostole også testen, og vi kan konkludere at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen når det kommer til autostole.

Du kan købe dig adgang til Tænks testresultater ved oprettelse af betalt medlemsskab. Herefter kan du få et detaljeret indblik i hvordan de enkelte autostole klarer sig i testen.

Råd & Rön (23. maj 2017)

Den svenske forbrugerorganisation, Råd & Rön, har i maj 2017 opdateret deres nyeste autostol test, så den nu rummer en oversigt med 54 autostole. Kriterierne fordeler sig således:

 • Sikkerhed 50 %
 • Brugervenlighed 40 % (2007-2014 vægtet med 50 %)
 • Ergonomi 10 % (tilføjet i 2015)
 • Skadelige kemikalier 0 %*

*Findes der skadelige kemikalier i mængder over de tilladte grænseværdier, forringes den samlede bedømmelse og autostolen kan ikke blive bedst i test.

I autostoltesten udnævnes ingen deciderede testvindere, men i alt udnævnes 8 autostole som gode køb på grund af gode testresultater.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle autostolene klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab til Råd & Rön.

ADAC (2017)

Hos den tyske bilejerorganisation kan du finde gratis testresultater med detaljerede bedømmelser af mange autostole i forskellige alders- og vægtklasser. Det kræver dog at du forstår tysk eller kan få indholdet oversat, hvis du skal forstå testen til fulde. Testen er udarbejdet i samarbejde med andre testorganisationer, og dermed identisk med autostol testen fra blandt andet Tænk.

Kriterierne i testen vægtes således:

 • Sikkerhed 50 %
 • Brugervenlighed 40 % (2007-2014 vægtet med 50 %)
 • Ergonomi 10 % (tilføjet i 2015)
 • Skadelige kemikalier 0 %*

*Hvis der findes skadelige kemikalier i mængder over det tilladte, nedsættes den samlede bedømmelse og autostolen kan ikke blive testvinder uanset hvilket samlet bedømmelse den får.

Hos ADAC er karaktersystemet markant anderledes, i forhold til hvordan vi kender det fra eksempelvis Tænk. Der gives en karakter mellem 0,6 og 5,5, og jo lavere karakteren er, jo bedre. Du skal med andre ord kigge efter en autostol, der som minimum får en samlet bedømmelse på 2,5, hvilket også betegnes som “God”. En samlet bedømmelse på 1,5 og ned til 0,6 er bedst, og kan på dansk sammenlignet med “Meget god”.

Testen hos ADAC er lige så detaljeret som hos Tænk, og det er i store træk de samme modeller, der klarer sig godt her.

FDM (22. maj 2017)

Den danske organisation for bilejere, FDM, giver dig gratis adgang til 2017-testresultaterne for 61 forskellige autostole.

Her kan du således finde testresultater for en række af de mest populære autostole helt gratis, samt læse redaktionens kommentarer til de forskellige modeller.

FDM tester autostolene i samarbejde med Tænk og flere andre medlemsorganisationer i Europa, og kriterierne er således identiske med andre organisationer:

 • Sikkerhed 50 %
 • Montering & betjening 40 %
 • Ergonomi 10 %
 • Skadelige kemikalier 0 %*

Mængden af skadelige kemikalier må ikke overskride EU’s grænseværdier. Såfremt de gør dette, trækker det ned i den samlede bedømmelse af autostolen, og den kan ikke blive ‘bedst i test’.

Hos FDM kan du ligeledes finde ældre tests for flere år tilbage, så du altid har et godt og fyldestgørende overblik over hvilke autostole der er bedst netop nu.

Enkelte autostole dumper testen hos FDM, så det er en god idé at tjekke det fulde testresultat.

Stiftung Warentest (27. oktober 2015)

Tyske Stiftung Warentest er en af de bærende organisationer bag testen af autostole i Europa. Deres testarkiv indeholder i alt 350 autostole, og er således den mest omfattende kilde af dem alle.

Hos Stiftung Warentest er autostolene testet i samarbejde med Tænk og flere andre organisationer, så kriterierne for den samlede bedømmelse er identiske:

 • Sikkerhed 50 %
 • Brugervenlighed 40 % (2007-2014 vægtet med 50 %)
 • Ergonomi 10 % (tilføjet i 2015)
 • Skadelige kemikalier 0 %*

*Hvis der findes uacceptable mængder af kendte skadelige kemikalier i autostolen, så trækkes den samlede bedømmelse ned.

I den omfattende test er resultaterne fra år 2015 og fremefter samlet i deres eget skema. Det skyldes at testen i 2015 er blevet strammet, så den overholder nye procedurer for test af blandt andet sidekollision, samt nye bilmodeller. Testresultaterne for årene 2014 og længere tilbage findes dog ved at bladre til side 2.

Testvinderne er identiske med de beskrevne autostole i Tænks test.

Du kan hos Stiftung Warentest købe dig adgang til en enkelt test mod betaling af et engangsbeløb, hvilket er nyttigt hvis du er ude efter en enkelt test.

Råd & Rön (22. maj 2014)

Hos svenske Råd & Rön kan du købe dig billig adgang til webmaterialet, og dermed også deres autostol test fra 2014, der indeholder 57 testede modeller. Du finder også en række test i andre kategorier, som er identiske med dem hos Tænk.

Kriterierne for den samlede bedømmelse er identiske med de andre organisationers:

 • Sikkerhed 50 %
 • Brugervenlighed 50 %
 • Skadelige kemikalier 0 %*

*Indholdet af kendte skadelige kemikalier såsom flammehæmmere, bisphenol A og PAH tjærestoffer måles, og hvis der findes for høje mængder, trækkes den samlede bedømmelse ned.

I testen klarer flere autostole sig godt. Til de mindste børn på 0 – 1 år bliver Recaro Privia den absolutte topscorer med højeste bedømmelse i hele testen, Britax Max-Fix 2 får bedste bedømmelse blandt autostole til de mellemstore børn på 1-4 år, og Cybex Solution X2-Fix får den bedste bedømmelse blandt autostolene til de store børn mellem 4 og 10 år.

Motherandbaby.co.uk

Motherandbaby.co.uk er en britisk internetside for alt omhandlende forældre og børn. Motherandbaby.co.uk udgiver også Storbritanniens største babymagasin og skriver om alt inden for børnenes verden. Det tæller både nyheder, råd, artikler, guides og også tests. Her har Motherandbaby.co.uk testet fire forskellige autostole. Læs mere om Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her og Concord Reverso Plus i-Size her.

Se også vores artikler omkring Barnevogne, BabyalarmHøjstole og Pusleborde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!