Home Legetid Børn har altid brug for ekstra omsorg, når livet gør ondt

Børn har altid brug for ekstra omsorg, når livet gør ondt

0
Børn har altid brug for ekstra omsorg, når livet gør ondt

Børn har svært ved at håndtere deres følelser. Derfor har de altid brug for støtte, omsorg og forståelse, både af deres forældre men også af andre mennesker. Det er desværre svært at undgå, børn kommer til skade eller bliver syge. Det kan være svært som barn, hvis man er syg eller kommet til skade, derfor har de brug for omsorg.

Børn på hospitalet

Der er altid børn på hospitaler, som enten er syge eller kommet til skade. Nogle er måske meget alvorlige syge, mens andre måske har en mindre alvorlig skade, som en forstuvet fod. Uanset hvad, er det aldrig sjovt at være på hospitalet som barn. Det kan være skræmmende og ubehageligt. Et hospital er jo heller ikke hyggeligt, og når man så også enten er syg eller er kommet til skade, er det bare et rart at være der.

Derfor er det så vigtigt, at man både som forældre, men også læger og alle andre, giver børn ekstra omsorg. For så føler dig sig mere sikre og tilpas. Derfor har vi også det, som hedder hospitalsklovne. Det er nogle klovne som kommer ind til børnene og laver lidt sjov, så børnene kan komme i bedre humør. Hvis du også synes, at deres arbejde er ekstremt vigtigt, kan du give et bidrag. Læs mere om det på https://danskehospitalsklovne.dk/.

Omsorg er også vigtigt derhjemme

Men omsorg er selvfølgelig ikke kun vigtigt på hospitalet. Hvis barnet ligger derhjemme og er syg, ked af det eller vred, så kan omsorg altså også gøre en stor forskel. Børn er jo trods alt ikke voksne. De har ikke en fuld forståelse for, hvordan man håndterer følelser endnu. Så når noget er galt, er det svært for dem at forstå, hvad der sker inde i dem.

Netop derfor er omsorg så vigtigt. Som forældre skal man have forståelse for, at børn er børn, og de forstår ikke alt og kan ikke altid styre deres følelser og heller ikke sætte ord på følelserne og de problemer de har. Her skal man være tålmodig, omsorgsfuld, forestående og hjælpsom.

Her er det lidt forældrene, der skal holde humøret oppe og være klovnen ligesom på hospitalet. Det skal være forældrene, der holder deres barn i hånden, så barnet føler sig tryg og tilpas. Så når dit barn står i en svær situation, ved du nu, at omsorg er det vigtigste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!