At cykle er rigtig sundt for hele befolkningen, men det er også en rigtig god idé at introducere de mindste for cyklen i en tidlig alder. Det kan styrke barnets motorik og balance, hvilket kan give dem en lang række fordele for ydere læringsevne senere i livet. Noget af det første man kan introducere for barnet, er en PUKY løbecykel, der er eminent når barnet skal lære at holde og ikke mindst styrke sin balance.

Barnets balance er meget individuel

I forhold til barnets udvikling og motorikken er den meget individuel. Du skal derfor ikke lade dig påvirke negativt, hvis barnet har svært ved at lære at cykle – det er skam helt normalt. Det vigtigteste er blot at man træner det – og det kan altså også gøres på flere måder uden cyklen. Der findes et hav af forskellig motorik og balancelegetøj, der kan styrke barnets udvikling og ikke mindst forståelsen. Begge ting kan styrke og medvirke positivt i forhold til hvor hurtigt barnet lære at cykle.

Til glæde for barnet

Som forældre har man naturligvis et kæmpe ansvar for at det lykkedes, men barnet skal naturligvis ikke føle det er tvang, eller at det er for forældrenes skyld løbecyklen bliver hevet frem. Det skal være en fælles ting, hvor man skal tage det voksne ansvar for barnet, sådan de føler man er med på sidelinjen, men viljen og lysten til at lære at cykle skal også komme fra de mindste. Derfor er det altid en god idé at mærke efter, hvornår barnet er mest oplagt til at cykle, sådan der ikke spredes en negativ energi omkring cyklen, men hellere gør det til en ting som man ser frem til.

De små skridt gør en stor forskel

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men igen er det op til de voksne at vurdere barnets udviklingsevne. Overdriver man kan det hurtigt blive kedeligt, så brug gerne det gamle trick, lidt men godt – også meget gerne dagligt.

Man kan sammenligne det lidt med at børste tænder. Det hjælper heller ikke at børste tænder en gange i måneden en time, men gør man det hver dag 2 minutter morgen og aften, har det en kæmpe effekt på ens tandsundhed – det samme gør sig gældende, når man balanceevnen skal trænes. Små skridt kan gøre en massiv forskel på sigt.

Held og lykke med træningen med de små løbecykler.

 

Kim Sofia Sørensen
Mit navn er Kim Sofia, jeg er 28 år gammel. Jeg er mor til 2. Liv på 3 år og William på 5 år. Jeg er uddannet sygeplejske og i min fritid er jeg redektør her på bloggen, hvor jeg deler mine erfaringer ud som mor til 2.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her