Foråret kommer langsomt snigende nu. Sneen begynder lige så stille at smelte, og vi kan mærke det bliver varmere hver eneste dag. Ungerne er fyldte med forårsenergi, og raserer huset, som køer der lige er blevet sluppet på græs. Men hvordan pokker får man så aktiveret børnene efter skole, når SFO’en lukker? 

Vi har prøvet at samle tre gode aktiviteter til at få rørt børnene, på en god måde. Alle forældre render rundt med en konstant dårlig samvittighed over at sætte børnene med deres iPads. Dette har vi nu prøvet at finde en løsning på, vi har fundet tre gode ideer til en måde at få børnene ud i naturen.

Trampolin til børn

At smide børnene ud i haven, og sige de skal klatre i træer, eller spille fodbold, virker ikke lige så godt som dengang vi selv var børn. Børn i dag kræver mere stimulans fra deres forældre og omgivelser i dag. Derfor foreslår vi at anskaffe en trampolin, og lære børnene at lave nogle sjove tricks.

Blomster jagt

Jo længere ind i foråret vi når jo flere blomster vil der være at finde. Jeg husker selv tydeligt fra min egen barndom at løbe rundt med mine søskende og lede efter påskeliljer. Dette vil være en fin mulighed for at på hele familien med ud på en gåtur, hvor børnene stadig bliver aktiveret.

Spis brændenælder

Ungerne ved helt sikkert godt hvilke planter de skal undgå i naturen, og hvilke der er sjove at finde. Ved at vise børnene hvordan man laver brændenældesuppe kan man introducere dem, til en udendørs verden, som kan inspirere dem. Ved at lave brændenælde suppe, får man også sat gang i noget barnlig fantasi og gå på mod.

Vi håber at disse tre aktiviteter kan inspirere jeres familie til nogle sjove aktiviteter i fx påskeferien. Held og lykke med jeres ture ud i naturen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her