Bedste Gåvogn 2021 – De 12 bedste gåvogne

991
BILLIGSTE
Hape - Wonder Walker
ANBEFALET
BRIO - Gåvogn
KVALITET
Hape - Volkswagen bus T1

Find den rette gåvogn til dit barn

Der findes mange store øjeblikke for forældrene at se ens barn vokse op. En af de største er at se dit barn tage sine første skridt. En god mulighed for at få dit barn til at lære at gå er, at investere i en gåvogn. Gåvogne er med til at opmuntre dit barn til bevægelse og giver dit barn støtte til at skridt efter skridt. Det er derfor en rigtig god måde at få dit barn til at lære at gå og samtidig føle sig tryg ved at lære, da barnet har mulighed for at støtte sig op at gåvognen og lære at gå i deres eget tempo. Gåvogne findes i mange forskellige design, farver og mønstre. Du kan endda finde nogle som ligner køretøjer eller dyr. 

Bemærk, at vi ikke selv tester produkterne, men vi samler et overblik over andres test forsøg og anmeldelser af produkterne. Dermed er dette en guideline, så du som forbruger får et overblik over de forskellige typer af gåvogne, samt priser.

Anbefaet af barnetsunivers

BRIO - Gåvogn #1

⭐⭐⭐⭐⭐

Du kender helt sikkert den klassiske gåvogn fra BRIO, som har været en af de mest kendte gåvogn i mange årtier. Gåvognen fra BRIO er også i dag kendt for at være en af de mest populære gåvogne.

Det svenske mærke BRIO er kendt for at lave legetøj, som den dag i dag, stadig er nogle af mest populære legetøj, såsom BRIO togbane og BRIO dukkevogne. Vi alle ved, at det kan tage tid for vores børn at tage sig mod til at tage de første skridt. Det kan både være usikkert og vaklende og en stor risiko for at falde, heldigvis er gåvogn med til at hjælpe mod dette

Klassisk og enkelt design.
✅ Lav prisklasse.
💰 399,95 DKK

399,95 DKK

Fordele:

✅ Klassisk og enkelt design.
✅ Lav prisklasse.

Ulemper:

 • Ingen aktivitetsudstyr

Specifikationer:

 • Højde: 48 centimeter 
 • Bredde: 30 centimeter
 • Dybde: 48 centimeter
 • Materiale: Træ og metal
 • Kan købe i sort og hvid eller rød og gul
 • Kan bruge i alderen 6-12 måneder.

Mere information om BRIO – Gåvogn

Den kendte gåvogn fra BRIO er produceret med en justerbar bremser, så du, som forældrene, kan sørge for at indstille gåvognens bremseteknik og vælge hvornår den skal begynde at trille. Dette gør risikoen mindre for dit barn at falde og slå sig, da vognen ikke vil trille væk fra barnet.

Gåvognen har dog flere funktioner. Dit barn kender allerede sin egen barnevogn, hvor han eller hun ved, at dette er et sted, man kan ligge og køre med vognen. Derfor er der mange børn som bruger deres gåvogn, som en barnevogn for deres bamser eller lignede legesager. BRIO gåvogn er blevet designet med en lille lad foran, hvor man kan opbevare nogle af sine legetøjs. 

Billigste

Hape - Wonder Walker #2

⭐⭐⭐⭐⭐

Legetøjsproducenten Hape er en tysk producent af trælegetøj, som mange børn har fået glæde af. Hape er kendt for den høje kvalitet, da det blandt andet er træ og ikke plastisk, som vi ser mange bliver lavet af.

Legetøjet er også helt naturlig og uskadeligt for børnene. Gåvognen fra Hape er ikke kun god til at lære dit barn til at gå, men også god til at lære dit barns at kende deres motorik og holde dem underholdt længe.

Klassisk og tidløst design
✅ Justerbar håndtag.
💰 548,00 DKK

699,00 DKK
799,00 DKK

Fordele: 

✅ Klassisk og enkelt design.
✅ Justerbar håndtag.
✅ Aktivitetsudstyr

Ulemper:

 • Middel/højt prisklasse.

Specifikationer:

 • Højde:  50,5 centimeter 
 • Bredde: 46 centimeter
 • Dybde: 33,3 centimeter
 • Materiale: Træ
 • Kan bruge i alderen +12 måneder
 • Hjul: Gummihjul

Mere information om Hape – Wonder Walker

Gåvognen er nemlig også en aktivitets gåvogn, hvor dit barn kan lege med kugleramme, labyrint, tandhjul og mange flere ting. Du har mulighed for at juster håndtaget, således, at det tilpasser dit barn højde. Vognen er blevet produceret med gummihjul, som bestemt er noget bedre for gulvet, end mange andre alternative. 

I 2014 blev gåvognen fra Hape kåret af magasinet “Vores Børn som den bedste af “mødregruppen” og gav den 6 ud af 6 stjerner. “Mødregruppen var bestemt glade for den gode kvalitet i træ og de mange legemuligheder til at underholde barnet.

Moover - Baby walker #3

⭐⭐⭐⭐⭐

Moover er en dansk virksomhed som producerer legetøj af høj kvalitet. Mærket har fået en masse priser for deres flotte designs, funktionalitet og kvalitet, som er i top. Gåvognen fra Moover er bestemt ikke undtagelse, når det gælder om flot design og høj kvalitet og funktionalitet. 

Baby Walkeren er sikker for dit barn at kaste sig ud i at lære at gå. Vognen er nemlig blevet produceret med fire hjul, som er skridsikker på grund af gummikanterne. Gummikanterne hjælper også på dit gulv derhjemme, da de formindsker risikoen for at ridse gulvet.

Kvalitet.
✅ Justerbar håndtag
💰 498,00 DKK

499,95 DKK

Mere information om Moover – Baby walker

De fire hjul er udstyret med justerbare bremser, som gør det muligt at tilpasse vognen efter dit barns behov og tempo. Det øger risikoen for at vognen ikke skal stikke af fra dit barn og at han eller hun kommer til skade.

Specifikationer:

 • Højde:  43 centimeter 
 • Bredde: 31 centimeter
 • Længde: 45 centimeter
 • Materiale: Træ
 • Kan bruge i alderen 8-36 måneder
 • Hjul: hjul med gummikanter

Baby Walkeren fra er utrolig let at samle. Der kræves faktisk ingen værktøj for at samle den fine og sikre gåvogn, da delene bare kan klikkes sammen. Du skal faktisk ikke bruge én eneste skrue for at samle vognen.

Kids Concept gåvogn #4

⭐⭐⭐⭐

Mottoet fra den svenske møbeldesigner Kids Concept lyder således “Børn skal være børn og ikke små voksne”. Kids Concept er bygget op af tre svenske kvinder, som ønskede at producere produkter i stimulerende og spændende designs, som kunne passe ind til ethvert børneværelse.

Gåvognen fra Kids Concept er blevet designet med et smukt design af små grå stjerner på siden af vognen. Vognen er også udstyret med et metalhåndtag. Vognen er også udstyret med en lade, hvor dit barn har mulighed for at lægge sine yndlingslegetøj i og køre rundt med dem. 

Flot design og klassisk design
✅ Justerbar bremse
💰 399,95 DKK

Mere information Kids Concept gåvogn

Denne gåvogn er også udstyre med bremser, som man kan stramme op, så vognen ikke triller væk fra dit barn og ender med at komme til skade. Jo mere du strammere bremserne, jo mere modstand skal der til før, at vognen begynder at køre. Derfor kan det være en fordel, at have den stram i starten, end til dit barn føler sig mere tryg ved at gå med vogn. 

Specifikationer:

 • Højde:  45 centimeter 
 • Bredde: 45 centimeter
 • Dybde: 28 centimeter
 • Materiale: Træ
 • Kan bruge i alderen + 12 måneder

Kids Concept Gåvogn Lära #5

⭐⭐⭐⭐

Brandet Kids Concept har lavet endnu en smuk gåvogn. Denne gåvogn har også et rigtig fint design og er blevet lave i både i farverne blå med træ og en orange abrikos med træ. Selvom gåvognen er lavet i et flot design, så er kvalitet og sikkerheden ved gåvognen heller ikke formindsket.

Dit barn får nemlig mulighed for at få den perfekte støtte ved denne gåvogn, så han eller hun har mulighed for at lære at gå

✅ Enkelt design
✅ Justerbar bremse
💰 (Produktet er udgået) DKK

Mere information om Kids Concept Lära Gåvogn

Vognen er blevet designet med en ladvogn foran, hvor dit barn kan lægge alle sine legetøj i og køre rundt med dem. Hjulene er indstillet med justerbar bremseeffekt og har fået en gummibelægning, som er med til at skåne gulvet. 

Specifikationer:

 • Højde:  46 centimeter 
 • Bredde: 27 centimeter
 • Længde: 43 centimeter
 • Materiale: Træ og stål
 • Kan bruge i alderen + 12 måneder
Bedste kvalitet i testen

Hape - Volkswagen bus T1 #6

⭐⭐⭐⭐

Igen har legetøjs brandet Hape formået at lave en utrolig smuk og elsket gåvogn.

De har lavet en gåvogn, som vil være interessant for alle bilinteresserede. Gåvognen ligner nemlig den klassiske retro bil Volkswagen T1.

✅ Retro design
Hjul: Gummihju
💰 299,95 DKK

Mere information om Hape – Volkswagen bus T1

Gåvognen er perfekt til at lære de mindste at tage deres første skridt. håndtagene er med til at gøre det en del nærmere at lære at gå, da dit barn hele tiden har noget støtte sig op ad.
Vognen vil ikke køre fra dit barn, så han eller hun vil falde, mens de øver sig i at gå, da man har mulighed for at justere hjulene, således at de bliver strammere og dermed lettere for dit barn at støtte.

Specifikationer:

 • Højde:  48 centimeter 
 • Bredde: 37 centimeter
 • Dybde: 47 centimeter
 • Materiale: Træ og metal
 • Kan bruge i alderen + 10 måneder

Volkswagen gåvognen er lavet med gummihjul, som er med til at formindske risikoen for ridser i gulvet og samtidig står solidt fast. Der er også mulighed for at justere håndtaget, så det passer perfekt til dit barn.

Plantoys - Gåvogn #7

⭐⭐⭐⭐

Hvilket barn kan ikke lide busser. Vi kender alle kender børnesangen “Hjulene på bussen kører rundt, rundt, rundt”, som alle børn kan synge med på. Nu kan børne endda køre eller gå med deres egen bus imens de synger sangen.

Gåvognen er blevet designet som en bus med et sødt smilende ansigt, som man kun kan blive glad af at kigge på!

✅ Et sjov design
Holdbar.
💰 349,00 DKK

Udgået
599,95 DKK

Mere information om Plantoys – Gåvogn

Du kan næsten ikke blive andet end begejstret for den søde lille bus, som kan købe i både blå, orange eller pink. Alle tre er designet med et smilende ansigt, som bestemt også vil give et smil på dine læber.

Specifikationer:

 • Højde:  38 centimeter 
 • Bredde: 19 centimeter
 • Dybde: 23 centimeter
 • Materiale: Træ
 • Kan bruge i alderen 6-12 måneder

Biler er noget de fleste børn allerede kender til selvom de er meget små.
Plantoys er thailandsk brands, som går utrolig meget op i, at deres legetøj bliver produceret miljøvenligt og i bæredygtige materialer. Derfor skal du ikke bekymre dig for at produceret har kemikalier eller andre skadelig stoffer i produkterne. 

Childhome - Gåvogn #8

⭐⭐⭐⭐

Denne gåvogn er designet med en unik metode for gåvogne, men som bestemt kan gøre det mere sjovt at have en. Gåvognen er nemlig produceret med en kridttavle, så dit barn har tid til lege efter en gå træning. Dette er bestemt en konkurrent, som kan noget helt andet end den klassiske gåvogn byder på. 

Første prioritet for denne gåvogn, er naturligvis at dit barn skal lære at gå, men Childhome vil gerne have at barnet også har mulighed for at have det sjovt med at få tegnet lidt på tavlen og hvile de trætte ben.

Flot og moderne design.
✅ Høj kvalitet
💰 599,95 DKK

Mere information om Childhome – Gåvogn

Det er på fronten af vognen, at de barn har mulighed for at lege med den sorte kridttavle. Dit barn har også mulighed for at gå ture med gåvognen, hvor der er mulighed for at køre med dit barns yndlings legetøj. Gåvognen er nemlig designet som en mini indkøbsvogn, hvor man kan komme vare eller legetøj op i og gå rundt med dem. 

Gåvognen kan købes i blå, hvid eller lyserød, så den passer ind jeres hjem eller dit barns yndlingsfarve. 

Specifikationer:

 • Højde:  48 centimeter 
 • Bredde: 31 centimeter
 • Dybde: 46 centimeter
 • Materiale: Træ
 • Kan bruge i alderen + 12 måneder

Sebra gåvogn #9

⭐⭐⭐

Sebra har lavet en en meget fin og rummelig gåvognen. Gåvognen er er blevet bygget med en rummelig opbevaring foran gåvognen, hvor dit barn kan opbevare og køre med han eller hendes legetøj. På grund af den store rummelighed, så er der plads til en del ting.

Sebra garantere altid med en masse lækre kvalitetsprodukter, som kan holde til en del. Gåvognen er lavet af træ, som gør gåvognen ret tung og derfor robust.

✅ Flot design
Fremskudte gummi forhjul
💰 899,95 DKK

899,95 DKK
999,95 DKK

Mere information om Sebra gåvogn

 Det har nogle fordele af at gåvognen er tung, da dette betyder at den bliver en del mere stabil for dit barn at gå med vognen, da den ikke vil løbe væk fra dit barn. Gåvognen er dog ikke for tung for dit barn at skubbe rundt på, da de små hjul er med til at få gåvognen til at glide let og nemt.

Hjulene er lavet af gummi, som skåner gulvet for at lave ridser i gulvet. Gummi Hjulene gør også, at vognen er lydløs, når barn køre med vognen. Gåvognen er faktisk lavet med fremskudte forhjul, som gør, at det er hjulene som tager imod skaderne og ikke vognen, som kan ende med at skade vægge, møbler og fodlister. 

Specifikationer:

 • Højde:  42,7 centimeter 
 • Bredde: 29,1 centimeter
 • Dybde: 42,2 centimeter
 • Materiale: MDF, Krydsfinér og samaktræ.
 • Kan bruge i alderen + 6 måneder

Done By Deer - Croco gåvogn #10

⭐⭐⭐

Done By Deer er kendt for at lave en masse lækre og fine børnemøbler og børnetilbehør. Denne gåvogn er ikke nogen undtagelse. Den søde gåvogn er designet som en grøn krokodille.

Gåvognen fra Done By Deer er produceret af krydsfiner og køre på praktiske gummihjul. Gummihjul er med til at beskytte dit gulv, for at lave ridser. Vognens funktion er naturligvis at hjælpe dit barn med at hjælpe at tage sine første skridt og lære at gå. 

Enkelt og sjovt design
✅ Justerbar bremse og håndtag
💰 524,00 DKK

Mere information om Done By Deer – Croco gåvogn

Vognen er blevet udstyret med praktiske bremser på de bagerste hjul, som er med til at sørge for at vognen kører langsomt og ikke triller væk fra dit barn og skaber usikkerhed. De forreste hjul fungere også som støddæmpere. Du har også mulighed for at indstille håndtaget i to forskellige positioner, så den er bedst for dit barn. 

Specifikationer:

 • Højde: 49 centimeter 
 • Bredde: 23 centimeter
 • Længde: 46 centimeter
 • Materiale: Krydsfiner og vandbaserede farvestoffer
 • Kan bruge i alderen + 9 måneder

Krea - Gåvogn #11

⭐⭐⭐

Gåvognen fra Krea er også perfekt til at give dit barn den hjælp han eller hun skal have for at lære at tage de første skridt. Mærket Krea er kendt for at fremstille gode og stabile legetøj til børn og her er gåvognen bestemt ikke en undtagelsen.

Gåvognen er fremstillet med gummihjul, som er med til at skåne jeres gulv derhjemme. Gummi hjulene har også den fordel at den står bedre fast i gulvet, så den ikke løber væk fra dit barn, så dit barn kan lære at få balancen og tage sine første skridt i sit eget tempo. Gåvognen støtter dit barns grovmotoriske udvikling.

Enkelt design
Fremskudte gummi forhjul.
💰 369,95 DKK

369,95 DKK
399,95 DKK

Mere information om Oliver Furniture – Wood tremmeseng

Krea gåvognen er blevet produceret af træ og malet med giftfri maling, så dit barn ikke få en gåvogn med skadelige kemikalier. Dit barn har mulighed for at opbevare en masse legetøj i vognen foran og gå ture med dem. 

Specifikationer:

 • Højde: 50 centimeter 
 • Bredde: 28 centimeter
 • Længde: 42 centimeter
 • Materiale: Træ og metal
 • Kan bruge i alderen + 1-1,5 måneder

Fisher Price - Zebra gåvogn #12

⭐⭐⭐⭐

De fleste børnefamilier kender helt sikkert på legetøjsmærket Fisher Price, som har produceret en masse legetøj i mange år. Fisher Price har også lavet en gåvogn.

Denne gåvogn er produceret i plastik, den er derfor meget nem at rengøre. Gåvognen er dog designet med en zebra.
Zebra gåvognen er både sjov at kigge på, men også at lege med.

Fremskudte plastik forhjul
Aktivitetsudstyr med mange muligheder
💰 283,00 DKK

Mere information om Fisher Price – Zebra gåvogn

Zebra gåvognen er både sjov at kigge på, men også at lege med. Dit barn har nemlig mulighed for at både at lære og gå, men også bruge den til at lege med, på grund af det sjove aktivitetsudstyr, som er på maven af zebraen. Aktivitetsudstyret er både i forskellige farver der fanger dit barns opmærksomhed og samtidig er der musik, lys og knapper.

Specifikationer:

 • Højde: 46 centimeter 
 • Bredde: 10,50 centimeter
 • Længde: 40,50 centimeter
 • Materiale: Plastik
 • Kan bruge i alderen + 6 måneder til 3 år

Vægt på gåvognen

Når du skal vælge den helt rigtige gåvogn til dit barn er der nogle bestemt funktioner, som du helt klar vil blive glad, at have valgt. I dag er der flere gåvogne, som har funktionen at man kan justere bremserne på hjulene, som gør at gåvognen har sværere ved at løbe fra dit barn. Dette er med til at sikre dig, at dit barn også føler sig tryg ved gåvogn og tør at lade sig lære af den, selvom den bevæger sig, når man skubber til den.

Det er en god funktion at have, dog er det ikke altid nok til at dit barn kan beholde balancen med gåvognen. Nogle gåvogne kan nemlig veje så lidt, at de nemt kan risikere at tippe, når dit barn tager ved den og lægger alt kræfter i den. Dog kan dette nemt og hurtigt fikset. Du kan nemlig komme tungere ting i vognen, så den vil være tungere for dit barn at kunne vælte omkuld og ende med at komme til skade. Naturligvis tænker ikke, at du skal vælge de lette ting, som bamser eller små legetøjsbiler. Dog anbefaler vi alt fra tunge drikkedunke eller vægtskiver fra håndvægte, som dit barn ikke selv kan løfte op fra vognen. Vægten gør at gåvognen bliver tungere og sværere for dit barn at skubbe rundt på. 

Hvorfor har dit barn behov for en gåvogn?

Det er ikke alle forældre, som ønsker at deres barn skal forkæles med en gåvogn. Dem der dog investere i en, fortryder dog ikke købet. Dit barn vil virkelig få en masse gode oplevelser med en gåvogn. Den er ikke kun sjov at gå ture med, men også det perfekte hjælpemiddel til, når dit barn skal skal lære at gå. Den er med til at give dit barn den støtte, som han eller hun har brug for, for at være sikker på, at dit barn bliver mere tryg ved at bruge sine ben mere og mere hver dag. Selvom dit barn ikke har 100 procent styr på sin balance endnu, så er den med til at give en masse støtte og tryghed til dit barn.

Når et barn begynder at rejse sig, så er det ofte altid op ad et sofabord, væggen, en stol eller noget andet holdbar ting. Det største problem for et barn er, at de ikke ved hvordan de skal komme væk, efter at de har rejst sig op. Her vil væggen eller et bord desværre ikke hjælpe dit barn med at rykke sig og tage sine første skridt. Det er ret anderledes med en gåvogn. Den kan både hjælpe dit barn med at lære at rejse sig op. Samtidig kan den også lære dit barn at rejse sig op ved at skubbe på gåvognen, da den har hjul på dig. Den vil derfor give en masse glædelige timer til dit barn, hvor det både er sjovt og lærerig. 

Spørg eventuelt både venner og familier, som har små børn der har prøvet at opvokse deres børn med en gåvogn. De vil næsten garantere at de fleste vil sige at de har mange gode erfaringer med deres gåvogn. 

Hvordan skal dit barn lære at gå med vognen?

En gåvogn kan både være sjov at komme sine legetøj i og sidder og lege med tingene i vognen. Vognen er nemlig ligesom en stor legetøjsbil, som man har mulighed for at skubbe rundt på. Mange gåvogne er bygget med et lille lade foran, hvor man har mulighed for at transportere dit barns yndlings legetøj. Udover at gåvognen er sjov at lege med, så har den også det gode fordel, at den samtidige er med til at lære dit barn at tage de første skridt. 

En gåvogn er med til at gøre de første skridt for dit barn mere sikre, fordi dit barn hele tiden har mulighed for støtte sig op ad noget og dermed føler sig mere tryg. I starten vil den være med til at hjælpe dit barns balance, så dit barn få mere glæde af at bevæge sig rundt med gåvogn uden at det bliver alt for svært. Hvis den første gåtur er usikkert og utryg, og ender med at falde og slå sig, så vil oplevelsen ikke være god fra starten. Derfor vil en gåvogn der er stabil være en god start på dit barns første skridt. 

Hvornår er dit barn gammel nok til at bruge en gåvogn?

Det er meget svært for producenterne af gåvogn at skrive en bestemt alder på hvornår børn kan anvende produktet. Små børn udvikler sig meget i forskellige tempoer og derfor kan et barn være hurtigere til at lære at sidde, gå eller tale, før andre børn. Her er det perfekt at med en gåvogn, behøver man ikke at kunne nogle af tingene fra starten af.

De har nemlig mulighed for at bare kravle og skubbe til vognen fra starten, uden bruge den som et redskab til at lære at gå. Det er typisk, når et barn begynder at vise tegn på at kunne rejse sig op, at gåvognen for alvor kommer til sit rette element. Det sker normalt i mellem et barn er 6-11 måneder gammel. Dette vurdere dog meget på hvor hurtigt dit barn er udviklet, men tiden skal nok komme.  Derfor kan du aldrig købe en gåvogn for tidligt, for dit barn skal nok komme til at bruge den, når den rette tid kommer for dit barn.

FAQ

🏆 Hvilken gåvogn er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste gåvogne på markedet i 2020. Kan du læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes gåvogne?

Gåvogne vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ny gåvogn?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort forbrug du har. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes gåvogne til flere forskellige prisklasser.

Denne side er anmeldt af: Magnus Petersen Rating 10/10

Kim Sofia Sørensen
Mit navn er Kim Sofia, jeg er 28 år gammel. Jeg er mor til 2. Liv på 3 år og William på 5 år. Jeg er uddannet sygeplejske og i min fritid er jeg redektør her på bloggen, hvor jeg deler mine erfaringer ud som mor til 2.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her