Home Ventetid / Barsel Hjælp til par, der er ufrivilligt barnløse – sådan kommer man videre

Hjælp til par, der er ufrivilligt barnløse – sådan kommer man videre

0

Som par, kone og mand, kan det være rigtig svært at være ufrivillig barnløse. Altså at man som par ikke selv umiddelbart kan få børn på grund af nedsat frugtbarhed eller in fertilitet. Det kan vær en rigtig svær situation, og det kan tage tid før man kommer videre og bliver okay igen. Læs her om, hvordan man kommer videre og hvad der kan hjælpe.

Behandlinger og professionel hjælp

Noget af det som kan være en stor hjælp, er professionel hjælp. Det kan enten være behandlinger, som du kan se meget mere om på Danfert, eller måske psykologhjælp. Danfert tilbyder forskellige behandlinger, hvor du kan få stillet en diagnose eller få en fertilitetsbehandling som IVF, ICSI og TESE samt insemination. Alt dette kan du læse mere om hos dem. Det kan være en ide at prøve de behandlinger, og som om man på den måde kan få et barn.

Hvis man har rigtig svært ved at forstå det her problem, altså hvis det går en meget på, kan det være en ide at få en psykolog til at hjælpe en. Psykologer kan altid hjælpe med diverse problemer, og det ikke at kunne få børn helt af sig selv, kan være svært få både manden og kvinden. Specielt kvinden kan det ramme hårdt, og det vil klart hjælpe at få et par samtaler med en psykolog og noget hjælp til, hvordan man kommer videre og bliver okay igen.

Få støtte fra familie og venner

Noget af det vigtigste i sådanne situationer, er at få masser af støtte og omsorg af familie og venner. Det er selvfølgelig ikke dig, der skal tvinge dem til at støtte dig og give dig omsorg, men hvis en ven eller familiemedlem rækker dig en hjælpende hånd og vil støtte dig, så skal du tage imod det.

En anden ting er, at din partner og dig selvfølgelig skal støtte hinanden så meget som overhovedet muligt. I går igennem det her sammen, så det er ikke nu I skal gå imod hinanden og beskylde hinanden. Det I begge har brug for, er kærlighed, støtte og omsorg.

Med professionel hjælp, støtte fra familie og venner og støtte fra din partner, så kan du godt klare det og komme videre. Komme videre kan dog betyde mange ting, måske finder i en anden løsning, måske gør i noget andet. Uanset hvad, er det vigtigt I har det godt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!