Home Bolig Højstole til baby [year] – De 10 flotteste højstole

Højstole til baby [year] – De 10 flotteste højstole

0
Højstole til baby [year] – De 10 flotteste højstole
BILLIGSTE
CYBEX - LEMO
ANBEFALET
Leander Højstol
KVALITET
Stokke - Tripp Trapp

Find den bedste højstol til dit barn

Hundredvis af børn ender på skadestuen efter en ulykke forbundet med deres højstole. Børn kommer ofte til skade ved at barnet rejser sig op i stolen og ender med at falder ud eller at stolen vælter. Derfor er det vigtigt at vælge en højstol, som er sikker og behagelig for dit barn.
Der findes en masse forskellige højstole på markedet, det kan dog være svært at gennemskue hvilke højstole, som vil passe perfekt til dit nysgerrige barn.

Det er vigtigt at vælge den rigtige højstole til dit barn, så han eller hun er sidder korrekt og får den rette komfort og sikkerhed for dit barn. Samtidig har man mulighed for at vælge højstole efter dens holdbarhed og design.

I denne artikel bliver du oplyst om de bedste og testvindende højstole, som ligger på det danske marked lige nu. Du vil blive informeret om gode råd, som du burde have i dine overvejelser, når du skal vælge dit barns højstol. 

Bemærk, at vi ikke selv tester produkterne, men vi samler et overblik over andres test forsøg og anmeldelser af produkterne. Dermed er dette en guideline, så du som forbruger får et overblik over de forskellige typer af barnevogne, samt priser.

[vc_custom_product_box header=”Leander Højstol #1″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”639″ tag=”Anbefaet af barnetsunivers” button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fbabyshower.dk%2Fshop%2Fbabyseng-juniorseng-flexa-hvid-2577p.html|||” tag_icon=”fa fa-trophy” button_price=”174″]Den flotte design højstol er fra det danske designvirksomhed Leander. Designvirksomheden Leander startede med at producere og designe smukke vugger til børn. Leanders første møbel var skabt som en gave til hans svigerinde og hendes sæt tvillinger.

Han fandt en løsning som gjort det nemt for familien behov til at kunne passe to jævnaldrende børn samtidig. Hermed blev hans ide skab til en virksomhed. I dag er Leander børnemøbler internationale og sælger sine produkter i over 40 lande. 

✅ Nordisk design
Sikker og stabil
💰 1.549,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele:

✅ Mulighed for at designe stolen med de forskellige tilkøb
✅ Nordisk klassisk design
✅ Sikker og stabil
✅ Stolen kan justere, så den passer til mange aldre.
✅ N
em at rengøre

Ulemper:

 • Kan først bruges på omkring 6 måneders alderen.

Specifikationer:

 • Vægt 5,1 kilo
 • Kan først bruges efter 6 måneders alderen.
 • Max belastning på 125 kilo

Den elegante Leander højstolen er derfor skabt af en dansk designer, som er velkendt i både danske og internationale hjemme. Stolen har fået en nordisk, men tidløst design. Den kan købes i de klassiske farver så som sort og hvid, men også i fire forskellige former af træ nuancer. Højstolen er derfor let at design og tilpasse dit hjems farver.

Løfter du på Leander højstolen vil du blive forbauset over hvor relativ let stolen er. Dog betyder dette ikke, at stolen ikke er robust. Højstolen kan faktisk holde op til 125 kg. Leander højstolen har fået en utrolig flot anmeldelse på Forbrugerrådet Tænks store Højstole-test, hvor de giver den høj karaktere inden for kategorierne sikkerhed, funktionalitet og stabilitet. 

Højstolen er fremstillet af formspændt bøg i et slankt og let design. Det formspændte bøg gør stolen muligt at bevæge sig frem og tilbage ifølge barnets bevægelser. Funktionen er med til at berolige dit barn og giver dem en fornemmelse omkring deres motorik.

Stolen anbefales at bruge til børn omkring 6 måneder og op ad. Der er ikke mulighed for at købe spædbarnsindsats og derfor er der desværre ikke mulighed for at bruge højstolen til mindre børn.
Højstolen er nem at montere og samtidig kan ryglæn og fodstøtte tilpasses til enhver alder.

Så hvis du er på udkig efter en højstol i en klassisk og elegant udseende, men hvor er sikkerhed og stabilitet er i top, så er Leander højstolen et rigtig godt valg. Stolen er også let at rengør, men den enkle udseende.
Stolen er ikke den billigste stol, da det meste tilbehør til stolen skal købes ved siden af. Dog er det noget nemmere at tilpasse højstolen så den passer til dine behov og ønsker på designet.

Der mulighed for at købe en masse ekstra tilbehør til Leander højstolen, såsom hynder, bøjle og bakke, som kan være med til at forbedre forbruget af højstolen.

[vc_custom_product_box header=”Stokke – Tripp Trapp #2″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”640″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fhoejstol-hvid-onesize-1||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check” tag=”Bedste kvalitet i testen”]Stokke Tripp Trapp har lavet den klassiske højstol, som bestemt er kendt i de danske hjem. Stolene er flere gange blevet kåret til at være den bedste højstol i test, så det er ikke et tilfælde, at de danske børnefamilier også er glade for den flotte højstol. 

Højstolen fra Stokke er designet og opfylder de europæiske standarder og får høje karaktere i testerne om højstolene. Stolens sikkerhed er dog ikke helt i top, da højstolens fødder kan blive skubbet til og dermed vælte. Derfor er højstolens stabilitet ikke 100 %. Sikkerheden kan dog blive forøget, hvis du investere i nogle forlængerskinner. Forlængerskinnerne skal monteres på højstolen, den er med til at forhindre at dit barn skal tippe bagover, hvis han eller hun skulle sidde uroligt i stolen.

Klassisk og tidløst design
Nem at rengøre
💰 1.549,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Klassisk og tidløst design.
✅ Mulighed for at købe modellen i flere farver og træsorter.
✅ Nem at rengøre.
✅ Du har mulighed for at forøge sikkerhedsniveauet, hvis du tilkøbere forlængerskinner.

Ulemper:

 • Kan kun bruges af yngre end 6 måneders alderen, medmindre at du tilkøbere “newborn-sæt”.

Specifikationer:

 • Vægt 6,7 kilo
 • Kan først bruges efter 6 måneders alderen, men kan også bruges til yngre børn, hvis du tilkøber “Newborn-sæt”
 • Max belastning på 130 kilo

Mere information om Stokke – Tripp Trapp

Stokke Tripp Trapp højstolen er kendt for at modtage høje karaktere for stolens flotte design, samt den ergonomiske udformning og dens mange indstillingsmuligheder i form af både fodstøtte og sæde. At stolen kan justeres betyder at dit barn kan bruge stolen i mange år. 

Stolen har de fordele at den er også nem at gøre ren. Samtidig har Stokke lavet en højstol, som har et tidløst og yderst smukt design, som passer ind i de fleste hjem. Stolen er lige vel meget holdbart og solid, som gør det muligt, at dit barn bruger stolen i mange år. Stokke Tripp Trapp højstolen kan købes i mange forskellige træsorter og farver, så du har mulighed for at købe en højstol, som passer ind i dit hjem. Materialerne på stolen er også garanteret giftfrie, som bestemt er en positiv ting.

Der er mulighed for at tilkøbe en masse forskellige ekstraudstyr til Tripp Trapp højstolen. Der er for eksempel mulighed for at købe en “newborn-sæt”, som gøre det muligt for nyfødt og børn under 6 måneder gammel at sidde i stolen. “Newborn-sæt” er en polstret stol, som du kan tilføje til din højstol, så mindre børn er bedre sat fast og sikkert. Højstolen fra Stokke er ikke den billigste model, men det er en kvalitetsstol, som både forældre og barnet vil have glæde af i mange år.

[vc_custom_product_box header=”Evomove Nomi #3″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”641″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fhoejstol-hvid-m-lys-eg-boeg||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check”]Evomove højstolen fra Nomi er en af de nyere højstolen, som man ser i mange de danske børnefamilie hjem. Højstolen adskiller sig en del fra de andre klassiske højstole med den ergonomisk gennemtænke ide. Samtidig så behøver man ikke, at bruge værktøj, når stolen skal justeres. Stolen ankommer med Integreret værktøj. Højstolen har fået flotte topkaraktere på områder som sikkerhed og de minimale kemiske stoffer, som er i højstolen.
Stolene har mange gode funktioner, som du vil blive utrolig glade for som småbørnsforældre.

 Højstolen er nemlig meget let med sine 5 kg. Stolen har også hjul på de to bagerste ben, som gør det nemmere at flytte rundt på stolen, hvis dit barn har spilt mad eller drikkevare på gulvet. Hjulene har også de fordele, at hvis dit barn skulle skubbe til et bord med fødderne, så vil højstolen ikke vælte.

Kan justeres uden værktøj.
Holdbar
💰 1.649,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Topscorer inden for sikkerhed ved forskellige testsider.
✅ Kan justeres uden værktøj.
✅ Kan justeres så stolen kan passes helt op til en 12-15 årige.
✅ Fremstillet af kemikaliefrie materialer
Holdbar

Ulemper:

 • Prisen er i den høje ende. 

Specifikationer:

 • Vægt: 5 kg. 
 • Kan bruges fra nyfødt til op til 12-15 årsalderen. Der skal dog tilkøbe et sæde til de mindre børn, for at de kan benytte stolen. 
 • Max belastning på 90 kilo
 • Der er hjul på de 2 bagereste ben, som gør at stolen ikke vælter bagover.

Mere information om Evomove Nomi

Hjulene gør at stolen ikke vælter, da den hjulene bare gør at stolen bliver skubbet bagud i stedet for. Dette er også en af grundene til at højstolen har fået så flotte anmeldelser. 

Det er muligt at bruge højstolen til spædbørn, hvis man tilkøber Nomi Mini eller Nomi Baby, som er en bøjle, som kan klikkes fast på højstolen. Højstolen kan bruges af dit barn i mange år, da stolen kan justeres og kan derfor bruges til op til 12-15 års alderen.
Både sædet og forpladen, hvor dit barn kan sætte sine fødder, kan justeres på højstolen ved hjælp af at trykke på to håndtag. Derfor er det ikke nødvendigt at bruge værktøj, for at justere højstolen til. 

Højstolen fra Evomove er godkendt efter hele tre forskellige europæiske landes sikkerhedsstandarder. Stolen er testet og har fået flotte anmeldelser, da den både er sikker, brugervenlig og dit barn har mulighed for at bruge stolen i mange år.

Højstolen Nomi fra mærket Evomove er blandt andet blevet testet af det danske magasin Alt For Damerne. Her bliver den flotte højstol placeret som testvinder. Eksperterne skriver, at Evomove Nomi er en flot designet højstol, hvor der er lagt vægt på detaljer, som både er praktiske og flotte. De var vældig imponeret over den justerbare sæde og fodplade.

Eksperter lægger stor vægt på, at det praktiske ved en højstol. Derfor var det vigtigt for dem, at de ikke kun anmeldte ud fra udseende, men også så om den var nem at rengøre. Børn kan spilde og smide med maden og derfor fik den højstol en utrolig flot karakter, da stolen er nem at tørre af og rengøre for madrester eller andre ting, som kunne nemt tørres af med en våd klud.
Stolen havde faktisk få minusser for eksperterne, her i blandt er prisen. Prisen er nemlig i den høje ende, i forhold til andre modeller på markedet.

[vc_custom_product_box header=”BabyDan Danchair #4″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”642″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fshopping.coop.dk%2Fvare%2Fbaby-dan-hoejstol-sort-danstolen-prisvindende-dansk-design%2F5705548029807||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check” tag=”Testvinder”]BabyDan Danchair er blevet anmeldt og testet af det amerikanske magasin Madeformums.com. Eksperterne hos magasinet var meget begejstret for højstolen. Den fik en flot en flot score, da eksperterne mente, at højstolen var nem at rengøre, samt flot og tidsløst design.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved højstolen fra BabyDan. Dog mener de at det kunne have været nemmere, at få dit barn ind og ud af højstolen. De nævner nemlig at de store fødder på stolen kan være i vejen og gøre det besværligt at få barnet i og ud af højstolen. 

Godkendt af Dansk Varefakta Nævn
✅ Flere farver
💰 999,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Højstolen kan bruges af dine børn i mange aldre.
✅ Mulighed for at regulere sæde og fodstøtte, så den passer til dit barn.
✅ Godkendt af Dansk Varefakta Nævn.
✅ Nemt og hurtigt at afmontere bøjlen.
✅ Store fødder, som er med til at gøre stolen ekstra stabil.
✅ Fåes i flere farver.

Ulemper:

 • Har en max belastning på 15 kilo, derfor skal ud og investere i en anden højstol, hvis dit barn bliver ændre.

Specifikationer:

 • Kan bære op til 15 kilo. 
 • Højde:  83 centimeter
 • Bredde: 49 centimeter
 • Dybde: 57 centimeter
 • Vægt: 7,5 kilo.

Højstolen fra BabyDan har et klassisk design og er bygget til at dit barn kan bruge stolen i mange år. Højstolen kan faktisk bruges fra at dit barn kan sidde selv til at han eller hun er blevet et skolebarn. Stolen giver dit barn en behagelig og sikker stol at sidde i. Stolen er nemlig produceret efter meget stærke kontrollerende produktionsformer, som er med til at gøre stolen sikker for dit barn at sætte sig i. Højstolen kan anvendes fra dit barn er 6 måneder gammel og indtil dit barn er 2 år ved brug af bøjle. Herefter har dit barn mulighed for at sidde i stolen uden behov for bøjlen. *
Du har mulighed for at købe Danchair i seks forskellige farver, så den passer perfekt ind til dit hjem. Du har også mulighed for at tilkøbe stolehynder, som også fåes i flere forskellige designs med overflader, som er nemme at gøre rene.

Højstolen fra BabyDan er forsynet med støtte ved både fødder og ryg, så dit barn sidder godt. Sædet og fodstøtten kan reguleres, så højstolen altid passer til dit barns højde og bredde.

Stabilitet på højstolen er blevet forbedre med stolens ekstra lange fødder og der skal der med meget til, før at stolen skulle vælte. Stolen skulle også være sikker, hvis dit barn skulle klatre på siden af stolen, da støttefødderne gør, at stolen ikke tipper. 

Når du køber BabyDan Danchair så får du også sele, strop og bøjle med i købet. Det er nemt at montere bøjlen af og på og endda uden brug af værktøj, da den er blevet lavet med en praktisk “quick relase” bøjle.

Køber du Danchair højstolen investere du i en højstol, som har sikkerheden i orden og en stol af den flotteste design. Stolen er produceret til at kunne have en lang levetid. Højstolen overholder de europæiske sikkerhedsstandarder, når bøjle og sele anvendes. BabyDan Danchair er også godkendt af Dansk Varefakta Nævn. 

Køber du en højstol, som er blevet markeret med mærket Varefakta, så kan du være sikker på, at din vare vil opfylde alle sikkerhedskrav der skulle være og har derfor gået igennem en masse grundige tests i forhold til konstruktion, stabilitet, slid og meget mere.
Dermed sagt, så får i en højstol, som er sikker og som dit barn eller endda flere børn kan vokse op med at benytte. 

Højstolen kan bære op til 15 kilo. Det er meget vigtigt at max belastningen ikke bliver brudt, da dette kan skade stolen, men også komme til at gøre skade på dit barn, hvis stolen skulle bryde sammen.

[vc_custom_product_box header=”CYBEX – LEMO #5″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”644″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Flemo-hoejstol-wood-infinity-black-onesize||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-trophy” tag=”Vundet “Best of the best””]Højstolen Lemo fra Cybex er en praktisk stol med utrolig mange muligheder, så man kan bruge stolen i mange år. Stolen er utrolig kendt på det engelsk marked og er kendt for sit flotte design. Du har mulighed for at købe et babysæde, så dit barn faktisk allerede kan bruge stolen fra fødslen af. Når dit barn så bliver ændre kan du udskifte sædet med et “babyset, så det i stedet for bliver en højstol.

Højstolen er utrolig nem at montere og kan faktisk gøres på 3 minutter, da den kun har brug for fire skruer. Lemo højstolen kan justeres i både højden og dybden med et enkelt enhåndsgreb.

✅ Kvalitet
Fås i mange flotte farver
💰 749,50 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Vundet “Best of the best” af Red Dot Award.
✅ Kan bruges i mange år også efter dit barn er blevet voksen.
Fås i mange flotte farver.

Ulemper:

 • Du skal tilkøbe mange ekstra dele, hvis du vil bruge stolen til småbørn.

Specifikationer:

 • Højde: 82 centimeter
 • Bredde: 53 centimeter
 • Dybde: 56 centimeter
 • Max belastning: 95 kilo
 • Vægt: 8,3 kilo

Mere information om CYBEX – LEMO

Justeringsmulighederne er med til at sikre dig at stolen hele tiden passer til dit barn, således at han eller hun får en ergonomisk siddeposition. Cybex har sørget for, at du ikke bare køber en stol, som du egenlig bare kan bruge til dine børn, når de er små. Nej, Lemo højstolen har du mulighed for at lave om til en almindelig stol, når dit barn ikke længere har behov for en højstol. Derfor har den også fået et flot design, som vil klæde de fleste hjem uden at ligne en typisk højstol.

Lemo højstolen er blevet designet med hjul bag på stolen, så den sikre sig at stolen ikke skulle vælte.
Stolen blev i 2018 valgt til titlen “Best of the best” af Red Dot Award.

Du har mulighed for at tilkøbe en masse ekstra ting, så stolen passer til dit behov. Du kan blandt andet købe: 

 • Cybex Lemo Baby sæde, som vi anbefaler til de mindste
 • Cybex Lemo skråstol, som vi anbefaler til spædbørn
 • Cybex Lemo hynde til højstol, som vi anbefaler til alderen 2 år og op ad. 
 • Cybex Lemo bord til højstol, som man anbefaler til de mindste 

Stolen anbefales at bruge i alderen fra 3 år. Der er dog mulighed for at bruge stolen fra 0 mdr, hvis du tilkøber skråstolen og fra 6 mdr/ 9 kg, hvis du tilkøber babysæde.

 

[vc_custom_product_box header=”4MOMS – High Chair 2.1 #6″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”645″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fhigh-chair-21-white-grey-onesize||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check”]Højstolen High Chair 2.1 fra 4 Moms er innovativ, eksklusiv og er bestemt et “must have” for dit barn. Den flotte stilfulde højstol har en masse funktioner, som gøre det nemmere for dig som forældre. Højstolen er sikker, sådan at dit barn ikke skulle komme til skade.

Du har mulighed for at justere højden på stolen, ved de 3 forskellige indstillinger på sæder. Sædet kan også nemt justeres ved brug af to knapper, som sidder bag på sædet. Sædet er ikke det eneste som er nem at justere, det er selen faktisk også. Du har mulighed for at justere sele i hele 5 dele. 

Højstolen er nem at montere
Kan justeres i 3 forskellige højdepositioner
💰 2.995,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Højstolen er nem at montere.
✅ Alle overflader er nemme at gøre rene.
✅ Du har mulighed for at justere bakken, så den passer perfekt til dit barn.
✅ Kan justeres i 3 forskellige højdepositioner.
✅ Magnetisk bakke – mindre væltende skåle og drikkelse. 

Ulemper:

 • Prisen er i den højde ende af andre alternative. 
 • Fås i få farver muligheder

Specifikationer:

 • Højde: 96,50 centimeter
 • Bredde: 56 centimeter
 • Længde: 71 centimeter
 • Ryghøjde: 40 centimeter
 • Sæde dybde: 22 centimeter
 • Sæde bredde: 29 centimeter
 • Max belastning på 27 kilo.

Mere information om 4MOMS – High Chair 2.1

Alle børnefamilier kender til at børn ikke altid pæneste til spise og tit kan komme til at svine lidt med mad og drikkevarerne. Dette kan både ende på gulvet og på tøjet. Med High Chair 2.1 har du mulighed for let at fjerne bakken med bare brug af din ene hånd og samtidig let klikke den tilbage igen. Bakken har fået en magnetisk montering, som gør det nemmere for dig at få dit barn i og ud af stolen.  Derudover har du også mulighed for at klikke det øvre lag af bakken af, så den er lette at rengøre.

Bakken er også magnetisk, som gør det let at holde magnetiske skåle til at stå fast på bakken uden at vælte. Du kan købe magnetiske skåle ved din forhandler. Nogen gange er der også et startersæt med hos forhandleren, når du køber denne højstol. Du har mulighed for at tilkøbe bestil, tallerkener, glas og skåle, som er magnetiske. Denne funktion er uundværlig, når først du har købt stolen og du, som forældre vil komme til at elske det!

[vc_custom_product_box header=”JOIE – Mimzy 2i1 #7″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”646″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fmimzy-2i1-hoejstol-tile-onesize||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check”]Højstolen fra Joie er en fin barnevogn, som giver mange muligheder. Mimzy 2i1 højstolen har hele 7 højdejusteringer, så dit barn kan kommer højere op eller længere ned. Højstolen giver dit barn en god komfort, da stolen er blevet indbygget med kropstøtteindsats.

Stolen kan som sagt justere til 7 forskellige højder, som gør det muligt at få stolen til at passe dit barn, når det vokser. Der er muligheder for at justere både højde, fodstøtte og tilte stolen. Indsatsens svøber er vaskbar og støtter børn fra 6 måneder og op ad.

5 punkt sikkerhedssele
7 højdejusteringer.
💰 1.299,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ 5 punkt sikkerhedssele.
✅ Kropsstøtte indsats.
7 højdejusteringer.
✅ Mulighed for at tilte stolen.
✅ Kan foldes sammen, så den ikke fylder, hvis du har lidt plads, eller du skal have den med i bilen. 

Ulemper:

 • Den har en lav maks belastning på 15 kilo.

Specifikationer:

 • Højde: 104 centimeter (Foldet størrelse – 120 centimeter)
 • Bredde: 57 centimeter (Foldet størrelse – 51 centimeter)
 • Længde: 78 centimeter (Foldet størrelse – 31,3 centimeter)
 • Vægt: 10,95 kilo.
 • Maks belastning: 15 kilo.
 • Anbefales efter 6 måneders alderen.

Mere information om JOIE – Mimzy 2i1

Den stilfulde og funktionelle højstol har en perfekt pasform til bordet, som er med til at bringe dit barn og de resterende siddende rundt om bordet til at blive tættere under måltiderne. Du har mulighed for at skubbe højstolen frem og tilbage, da der monteret 2 store hjul, så den er nemmere at skubbe rundt med.

Den smarte stol er blevet produceret således, at stolen kan foldes sammen så den kan stå lodret op. 

Derfor er den let at have med i bilen, hvis du skal på ferie, eller have den med til bedsteforældrene.

Dit barn bliver også godt spændt fast i denne stol, da selen har et 5 punkts selesystem, som er med til at dit barn sidder sikkert i højstolen.

Bakken er nem at rengør både ved brug af klud eller vådservietter, men du har også mulighed for at rengøre den i opvaskemaskinen. Du har også mulighed for for ret at rengøre spædbarnsindsatsen, da den er aftagelig og vaskbar.

[vc_custom_product_box header=”STOKKE – Clikk højstol #8″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”647″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fclikk-hoejstol-white-onesize||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-trophy” tag=”Vinder af Reddot “Best of the best” 2020″]Stokke Clikk højstol er udviklet til at opfylde både forældres og børnenes behov. Den er designet med et meget flot design i de fineste rene linjer.

Den flotte højstol har ikke fået navnet, Clikk, for ingen grund. Du har nemlig mulighed for at samle stolen på under 1 minut og endda uden brug af værktøj, da det hele kan gøres i et kliksystem. Stokke har produceret stolen således, at du kan justere fodstøtte for at give dit barn en bedre komfort uanset hvilken alder, dit barn bruger den i.

Flot og moderne design.
✅ Høj kvalitet
💰 1.299,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Flot og moderne design.
✅ Kan samlet under 1 minut.
Nem at rengør. 

Ulemper:

 • Du har kun muligheden for at bruge højstolen imens dit barn er 6-36 måneder.

Specifikationer:

 • Kan samles på under 1 minut. 
 • Bruges i alderen fra 6 måneder til 3 år. 
 • 2 højder på fodstøtten.
 • Nem at rengøre, bakken kan tages ud og rengøres i opvaskemaskinen. 
 • Højde: 82,50 centimeter
 • Bredde: 56 centimeter
 • Længde: 69 centimeter
 • Vægt: 8,3 kilo.
 • Maks belastning: 33 kilo.

Mere information om STOKKE – Clikk højstol

Vi ved alle at vores små kære ofte kan lave noget af et svineri, når de skal spise. Stokke har dog gjort det utrolig nemt at rengøre stolen. Du har mulighed for at tage bakken af og vaske den i din opvaskemaskine. 

Clikk højstolen kan bruges bruges til dit barn fra det er 6 måneder til op til han eller hun er 3 år.
Når du køber Stokke Clikk højstol så får du både selve højstolen, sele og bakke med i købet.
Du har dog mulighed for at købe en pude til stolen, hvis du ønsker at dit barn skal sidde lidt bedre i stolen.

[vc_custom_product_box header=”SAFETY1- Timba #9″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”648″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Ftimba-white-onesize||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check”]Mærket Safety1 har produceret den fine og komfortabel Timba højstol, som er lavet i træ. Højstolen er med til at få dit barn op i højde, så de mindre børn også kan sidder rundt om spisebordet sammen med resten af familien. 

Timba højstolen er højdejusterbar både på sæde og fodstøtte, så det gør det nemmere at tilpasse de forskellige højdeniveauer til dit barn. Den forkerte højdejustering kan være med til at irritere dit barn, så det er vigtigt, at højdejustering passer godt til dit barn.

✅ Flot design
Billig højstol
💰 1.099,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Simpel og klassisk design.
Aftagelig bakke, frontbøjle og sele til når dit barn er blevet ældre.
✅ Billig højstol.

Ulemper:

 • Først muligt at bruge stolen fra dit barn er 6 måneder gammel.

Specifikationer:

 • Højde: 87 centimeter
 • Bredde: 47,2 centimeter
 • Længde: 56 centimeter
 • Max belastning på 30 kilo. – Alder fra ca. 6 måneder til 10 år. 
 • Justerbar sædehøjde på 4 niveauer. 
 • Justerbar fodsøttehøjde på 8 niveauer. 
 • Aftagelig bakke, frontbøjle og sele, til når dit barn bliver ældre. 
 • 3 punkt sikkerhedssele.

Mere information om SAFETY1- Timba

Den forkerte højdejustering kan være med til at irritere dit barn, så det er vigtigt, at højdejustering passer godt til dit barn. Ved Timba højstolen har du mulighed for at fjerne sikkerhedsselen og frontbøjlen, når dit barn bliver ældre og ikke har behov for at bruge dem.

Når du køber Timba højstolen er det inklusiv bord og seler. Du har dog også mulighed for købe stolen uden bordet. Køber du stolen uden bordet er den ca. 400 kroner billigere.
Begge højstole har en maks belastning på 30 kilo og skal overholdes.

[vc_custom_product_box header=”STOKKE – Steps #10″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”649″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fsteps-hoejstol-graa-eg-hvid||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check”]Stokke Steps højstol er endnu en højstol, som er blevet designet med et simpel og elegant design, som passer ind til de fleste danske hjem. Stolen er blevet lavet i en holdbar kvalitet og er super nem at gøre ren, da overfladen har fået en “wipe-clean”-overflade.

Stolen kan bruges af dit barn fra de kan sidde selv i en stol. Dit barn har dog mulighed for at bruge stolen til omkring 10 års alderen, da højstolen er monteret med justerbar fodstøtte.

✅ Flot design
Stolen kan bruges op til 10 års alderen
💰 1.799,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Fordele: 

✅ Mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehøre, så mindre børn også kan bruge stolen.
Stolen kan bruges op til 10 års alderen.
✅ God kvalitet.
✅ Wipe-clean overflader.
✅ Justerbar fodstøtte.

Ulemper:

 • Kan ikke bruges af de mindste børn, medmindre, at du selv tilkøber børne pakkerne. 

 

Specifikationer:

 • Højde: 71 centimeter
 • Bredde: 43 centimeter
 • Længde: 62 centimeter
 • Siddehøjde: 52 centimeter
 • Vægt: 4,6 kilo.
 • Max belastning på 27 kilo.
 • Materiale Bøge/eg + plastik.

Mere information om STOKKE – Steps

Du har mulighed for at tilkøbe tilbehør til din højstol, så stolen allerede kan bruges fra nyfødte børn og op til 10 års alderen. Hvis du skal bruge stolen til nyfødt eller mindre børn, vil vi anbefale dig at investere i Stokke Steps “ Baby Set” og “Beby Bouncer”. Du har også mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehører, såsom pude og bakke. 

Stolen kan købes i mange forskellige farver og i de 2 træsorter eg og bøg. Så du har nemt ved at købe en stol i de farver, som passer bedst til dit hjem.

Hvad skal jeg overveje inden køb?

Skal du ud og investere i en højstol til dit barn, så er det utrolig vigtigt at du ikke bare vælger den første og den bedste højstol, som du finder eller på grund af prisen. Det er vigtigt, at når du skal ud og købe en højstol, at først tjekke hvilke behov har dit barn til en højstol og se efter hvilke der egentlig opfylde dem. Man kan nemt blive snydt af udseende på højstolene og mene den er perfekt, ind til at du tager den i brug og ser at den ikke opfylder alle dine behov og ønsker.

År efter år sker der ulykker i de danske hjem med små børn, som falder ned fra stolen eller vipper på højstolen, så den tipper bagover. Dit barn kan derfor komme grusomt galt afsted, hvis du ikke sørger for at investere i en højstol, som har sikkerheden i orden.

Vigtige overvejelser og gode råd til dit valg af højstol

Højstole er et møbel til dit barn, som han eller hun skal bruge i mange år hver evig eneste dag. Derfor er det vigtigt at du stiller høje krav til den højstol du vælger, så dit barn kan sidder ordenligt og sikkert. Dette betyder derfor, at det er vigtigt at du kigger efter en stabil, komfortabel og sikker højstol, som kan justeres efter dit barns behov og fremtidige behov. Her kan du blandt andet kigge på om der er mulighed for at justere højden på sæde eller fodstøtte og maks belastningen.

Du har mulighed for at læse nedenfor om hvilke tænk, vi vil anbefale dig og give den en god vigtig grund base til at finde den perfekte højstol for dig og dit barn. 

Højstole er beregnet til dit barn, når dit barn kan sidde af sig selv, så ca. 6 måneders alderen. Det vigtigt at dit barn først prøver en højstol af, når dit barn er stærk nok til at kunne holde sig selv oprejst i en stol og det anbefales ikke at dit barn sidder for længe i en højstol fra starten af, da det kan være højt for en barn. Derfor er det vigtigt at træne dit barn til at kunne sidde op i små bidder og gerne med en pude til numsen og ryggen.

Du har dog mulighed for at bruge din højstol tidligere end de 6 måneders alderen, hvis du investere i et spædbarnsindlæg, som ofte bliver solgt som et ekstra tilbehør.

Rygstøtte er med til at sikre at dit barn kommer til at sidde naturligt og får en god støtte. Indtil omkring 9 månederens alderen er vigtigt, at dit barn sidder op med en god rygstøtte, som også er behagelig, som er med til at holde dit barn i den helt rigtige position, således, at dit barn ikke vil komme til at sidde for meget tilbagelænet. Rygstøtten anbefales at være mindst 25 centimeter høj, for at være sikker på at hjælpe dit barn korrekt.  

Sædet

Det anbefales at sædet skal være vandret og være omkring 24-30 centimeter bredt og være ca. 20-26 centimeter dybt for at give en perfekt siddestilling til dit barn. Nogle vil endda mene at en skålformet sæde ikke er en fordel, da det er med til at forhindre dit barn i at røre sig og kan forringe blodgennemstrømningerne til benene.  

Siddehøjde og afstanden til spisebordet. 

Et almindeligt spisebords siddehøjde kan være alt mellem 52-57 centimeter. Det anbefales derfor at afstanden mellem sædet og bordpladen er mellem 15 til 20 centimeter. Børn elsker at sidde sammen med resten af familien omkring spisebordet og følge med i hvad der sker. Derfor er det en utrolig dejlig funktion, hvis du har mulighed for at montere spisebakken af og på, til når dit barn skulle blive ældre. 

Sikkerhed

Sikkerhed kommer altid i første række, lige meget om du skal købe en højstol eller et andet møbel til dit barn. I dit barns første år er det ekstremt vigtigt at stolen er udstyret med en skridtstrop og en mavebøjle, så dit barn ikke glider ud af stolen og ender med at komme til skade. Både mavebøjlen og skidtstroppen burde meget gerne blive monteret på forkanten af sædet for at skabe mere sikkerhed for dit barn. 

Det er utrolig smart at have en stol med hjul på, så du nemt har mulighed for at flytte stolen. Dog er det vigtigt for sikkerheden, at hjulene kan låses, så barnet ikke skubber stolen væk.
Samtidig er det vigtigt du kigger på stolen om der skulle være små åbninger, huller eller andre skarpe kanter, beslag eller hjørner, som dit barn kunne skære sig på. Dette er også et krav ifølge alle sikkerhedsgodkendelser af højstole. Det er derfor vigtigt at undersøge, om den stol i ønsker at købe har været testet og er blevet godkendt.

Justerbar fodstøtte efter barnets højde

Du kender sikkert, alle nybagte forældre, at sige at tiden går hurtigt og at de ikke kan forstå, at deres barn er blevet så stor, så hurtigt. Dit barn vokser og vokser hele tiden i de første år og derfor er det ekstremt vigtigt at du har mulighed for hele tiden at sikre dig, at dit barn sidder godt i højstolen lige meget høj dit barn er. Det anbefales at man har mulighed for at justere afstanden mellem 15 til 33 centimeter fra sædet. Dit barn skal nemlig både have mulighed for at hvile sine ben på fodstøtten eller bevæge benene frit. Fodstøtten skal også have en vis størrelse, så der er god plads til begge af dit barns fødder på fodstøtten og samtidig sidder behageligt og ordentligt.

Ved nogle højstole har du faktisk mulighed for at tage fodstøtten af, således, at stolen kan passes til store børn og voksne mennesker, som overholder maks belastningen. 

Stabilitet

Børn er meget aktive og derfor er det ekstremt vigtigt at højstolen, som du vælger er stabil. Der findes historier om børn, som vipper sig ud af stolen eller klatre sig ind og ud af stolen og ender med at komme til skade. For at undgå mindst skader som muligt, er det vigtigt at kigge efter stolens stabilitet.

Et ting, som du kan tjekke er, om den er sikkerhedsgodkendt. Du har også mulighed for selv at gøre stolen mere sikker, ved for eksempel at lægge et underlag under højstolen, så den ikke glider rundt. 

Du har mulighed for at finde gummimåtter inde på de fleste sider, som sælger højstolen og tage en gummimåtte med i købet, så du er sikkert for starten. Gummimåtter er nemme at rengøre, hvis der skulle blive spildt lidt med mad og drikkevarerne. 

Plads til bevægelse i stolen

Det er vigtigt at dit barn ikke føler sig fastlåst i højstolen, da det hurtigt at føle sig tvunget til at spise ved højstolen. Derfor er det vigtigt at det er i dit barns tempo og give dem plads til at bevæge sig på, således at de har muligheden for at kigge frem og tilbage for at se, hvad der sker rundt omkring, hvis noget andet skulle stjæle deres fokus fra deres mad. Dit barn skal naturligvis være spændt fast sikkert, men det er vigtigt at stolen ikke må være for snæver, at det er svært at få dit barn i stolen og ud af den.
Selvom dit barn skal have plads til at bevæge sig, så er det vigtigt at dit barn ordentligt spændt fast efter dit barns højde og vægt. En lille tommerfingerregl er at tjekke hvert måned om stolen er justeret korrekt for at sikker dig at den passer perfekt til dit barns mål. Det er bestemt vigtigt i de starten, hvor dit barn vokser hurtigt. 

Materialevalg og polstring

Det kan være hårdt for et barn at sidde på en hård træ stol i længere tid, derfor kan det være en god ide, at investere i en hynde, således, at dit barn sidder meget mere behageligt. Det samme vil vi faktisk anbefale hvis du har en højstol i plastisk, da huden nemt kan klæber sig fast til stolen og være ret ubehageligt.

Hvis du ønsker, at investere i en hynde, så vil det være en ide at finde en, som er nem at rengøre, så dit barn kan sidde godt og behageligt. Det kan derfor være en god ide, at købe en hynde efter kvalitet, således, at den ikke mister form efter en tur i vaskemaskinen eller mister farve, første gang du skulle vaske den. 

Du undgår, at en masse bekymringer, hvis du vælger en højstol, som har gået en grundig testning og har bestået en masse sikkerhedsprøverne.

Pris og kvalitet følges normalt ad, dog skal det ikke lade dig narre, da dette ikke altid er gældende. Den dyreste behøver nemlig ikke altid at være den bedste stol på markedet. 

FAQ

🏆 Hvilke Højstole er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste Højstole på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes Højstole?

Højstole vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange Højstole?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes Højstole til flere forskellige prisklasser.

🔍Er der forskel på levetiden på højstolen?

Ja, der kan være stor forskel på hvor længe at en højstol kan leve i din familie. Du har mulighed for at vælge en højstol, hvor dit barn kan vokse sammen med stolen. Der findes nemlig mange forskellige højstole hvor man har mulighed for at gøre levetiden længere ved at afmontere bakke, bøjler og fodstøtte, så stolen ikke kun behøver at bruges til småbørn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!