https://pixabay.com/da/vectors/par-hjertesorg-skilsmisse-hjerte-5880973/

Livet går desværre ikke altid som planlagt…

Du har været gift og fået børn med den person, som du troede var dit livs kærlighed, men desværre gik jeres forhold i stykker. Sidenhen har du fået en ny kæreste, som du nu er i tvivl om, hvorvidt du kan introducere dine børn for. Lyder det korrekt, så vil vi gerne hjælpe dig med nogle gode tips.

Vis ikke din nye kæreste frem for tidligt

Du er naturligvis ikke en dårlig mor eller far, fordi du har fundet en kæreste kort tid efter skilsmissen, men du bør overveje, hvor tidligt i jeres relation du vil præsentere dine børn for ham eller hende. Det kan nemlig godt være, at du er kommet dig over skilsmissen, men det er ikke sikkert, at dine børn har bearbejdet skuffelsen, sorgen og alle de andre følelser endnu.

Det er svært at komme med et konkret svar på, hvor mange måneder eller år der skal gå, inden man kan vise sin nye kæreste frem. Det er nemlig helt individuelt.

Du kan vise din nye kæreste frem, når…

  •       I har set hinanden i noget tid og er sikre på, at det er mere end bare en flirt
  •       Du har sikret dig, at dit barn er kommet sig nogenlunde
  •       Du har fået fortalt din nye kæreste, at dine børn er din førsteprioritet

Har du brug for hjælp til at finde din næste kærlighed, så tune ind på www.datingtjek.dk, hvor mange af de omtalte dating sider er tilegnet singleforældre.

Vær forberedt på børnenes reaktion

Selvom du er af den holdning, at dine børn burde være glade på dine vegne, så kan du ikke nødvendigvis forvente en positiv reaktion. Det har næppe været i deres interesse, at deres forældre skulle skilles, hvorfor det ikke nødvendigvis falder i positiv jord, at du har fundet en ny kæreste.

Reaktionen kan være forskellig fra barn til barn. Nogle børn vil udvise stor jalousi, vrede og sorg, mens andre vil udvise nysgerrighed og interesse for din nye kæreste og jeres forhold.

Uanset hvordan dine børn reagerer, så er det alfa og omega, at du respekterer deres følelser og lader dem komme ud med deres tanker. Der er nemlig ikke noget, der hedder rigtig og forkert, når det kommer til følelser.

Planlæg det første møde nøje

Det er en stor ting at præsentere sine børn for en ny kæreste, som for børnene vil være en vidt fremmed person. Derfor skal du planlægge det første møde nøje. Det bedste du kan gøre er at vælge en lokation og en aktivitet, som dine børn vil føle sig 100 % trygge ved. I kan f.eks. mødes i den lokale park, hvor I kan spille bold eller kaste med frisbee.

Derudover skal du tænke over varigheden af det første møde. Det kan være en stor mundfuld at møde fars eller mors nye kæreste, så måske er det rigeligt at ses en halv til en hel time.

Kim Sofia Sørensen
Mit navn er Kim Sofia, jeg er 28 år gammel. Jeg er mor til 2. Liv på 3 år og William på 5 år. Jeg er uddannet sygeplejske og i min fritid er jeg redektør her på bloggen, hvor jeg deler mine erfaringer ud som mor til 2.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her