Home Vogne Klapvogne Klapvogn test – De 9 bedste klapvogne i [year]

Klapvogn test – De 9 bedste klapvogne i [year]

0
Klapvogn test – De 9 bedste klapvogne i [year]
BILLIGSTE
Kalecheklapvogn 4ME Bergen
ANBEFALET
Britax B Motion 4 Plus
KVALITET
Baby Jogger City Elite

Find den bedste Klapvogn

Står du og mangler den perfekte klapvogn, så har du muligheden for at læse om 12 forskellige typer af klapvogne, som kan være den perfekte klapvogn for dig. Vi giver dig både eksperternes anmeldelser, men også en pris vurdering af hver klapvogn.

En klapvogn skal først og fremmest være sikker og komfortabel for barnet, men den må også gerne være let at køre med og nem at klappe sammen. Du bør derfor vælge ny klapvogn med omhu, hvilket også ses i de nyeste testresultater. Der er nemlig stor forskel på hvor gode og sikre de forskellige modeller er, og prisen hænger ikke sammen med kvalitetsniveauet.

Til denne artikel har vi gennemgået de nyeste testresultater og anmeldelser, og har i alt fundet frem til 7 gode klapvogne der generelt klarer sig godt i test og får gode anmeldelser af køberne. Det drejer sig både om luksusmodeller til lange gåture i terræn, samt små letvægtere til brug i byen eller på ferien.

Vores test af klapvogne giver et overblik over

 •         De bedste klapvogne på det danske marked i 2020
 •         Klapvognens funktioner
 •         Guide til hvad du skal overveje inden køb af klapvogn
 •         Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 •         Tips til vedligeholdelse af klapvogn
 •         Guide til hvordan man bedst får en klapvogn med på ferie
 •         Hvilke klapvogne der passer til små og store biler

Bemærk, at vi ikke selv tester produkterne, men vi samler et overblik over andres test forsøg og anmeldelser af produkterne. Dermed er dette en guideline, så du som forbruger får et overblik over de forskellige typer af klapvogne, samt priser.

737

Reviews

11

Kilder

41

Timer

9

Produkter

Klapvogn test og sammenligning

I dette afsnit finder du de klapvogne der klare sig bedst i test og sammenligning. Hos Barnetsunivers analysere og sammenligner vi en lang række af test og anmeldelser af klapvogne fra forskellige eksperter. Ud fra denne artikel vil du få overblik over de forskellige produkters individuelle priser, så du slipper for at betale overpris for din klapvogn.

[vc_custom_product_box header=”Britax B Motion 4 Plus #1″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1280″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fcl%2F674%2FBarnevogne||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” tag=”Barnetsunivers anbefaler denne” tag_icon=”fa fa-check”]Britax B Motion 4 Plus har vundet bedst i test af forbrugerrådet tænk, i kategorien klapvogne. De danske eksperter kan konkludere, at Britax B Motion 4 Plus er helt klart den bedste klapvogn.

Modellen er både komfortabel, let at benytte og har utrolig god styring. Klapvognen er lavet til børn der vejer op til 17 kilo.

✅ Top kvalitet
✅ Komfortabel

[/vc_custom_product_box]

Let styring og bevægelighed

Klapvognen har en utrolig let bevægelighed og derfor sikre en behagelig køreoplevelse. Britix B Motion 4 Plus er nemlig udstyret med luftfyldte gummihjul, som gør at modellen køre godt på stor set alle underlag. Klapvongen er testet på flere underlag, som asfalt, grus, ujævnt underlag, fliser, gulve og tæpper. 

Modellen har også en specialfremstillet affjedring bag på klapvognen, som gør at barnet altid vil sidde komfortabelt. For at få den helt optimal komfort for føreren, kan denne model også justeres i højden, og styrtet har et utrolig godt og behageligt greb. Klapvognen er også en letvægtsklapvogn og, kan nemt klappe modellen sammen med en enkel mekanisme. 

Alsidigt brug

Klapvognen kan anvendes til flere formål end bare, som klapvogn. Britax B Motion 4 Plus har aftagelige CLICK & GO-adapterer, som du kan bruge til montering af en Britax Babyvognsstol eller direkte på stellet, hvilket giver en køreklar barnevogn i stedet for en simpel klapvogn. Nævnt ovenfor kan klapvognen bruges til børn op til 17 kilo, hvis du derfor vælger at bruge klapvognen til små børn, kan klapvognen justeres i sædet til flere forskellige positioner, så som et faldt hvileleje, som er rigtig vigtig for de små børn. 

Hverdagsbrug

Typisk vil en klapvogn blive brugt i vejr, hvor der er blæst eller generelt steder, hvor det er upraktisk at have en barnevogn med. Denne model er skabt til hverdagsbrug, derfor har klapvognen en høj kvalitet, som sørger for at klapvognen ikke slider for meget. Britax B Motion 4 Plus har en aftagelig og vandafvisende kaleche med en udluftningsklap i mest, som gør kalpvognen perfekt til regnvejr. Derudover har klapvognen en rummelig og aftagelig varekurv, som gør klapvognen nemt at benytte, hvis du skal handle ind i supermarkedet, kurven kan rumme helt op til fire kilo.

Fordele

Let-manøvrerbar klapvogn med luftfyldte gummihjul

Kan klappes sammen med én hånd
Med CLICK & GO adapterer til alsidigt brug
Kan bruges til børn op til 17 kilo
Aftagelig og vandafvisende kaleche samt varekurv

Specifikationer

Sammenklappede mål: 27 x 58 x 70 cm.

Udståede mål: 105x 58 x 100 cm

[vc_custom_product_box header=”Thule Urban Glide #2″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1281″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-4492869%2FBarnevogne%2FThule-Urban-Glide-2-Klapvogn-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” tag=”Testvinder hos norske Aftenposten.no”]Flere er begyndt at efterspørge en klapvogn, som er kombineret med en jogger, som gør det muligt at bruge klapvognen, til motion imens man har samvær med barnet. Den Norske avis Aftenposten testede i efteråret 2015, 6 af de mest populære klapvogne på markedet.

Der blev Urban Glide en af deres favoritter, selv om prismæssigt er Urban Glide fra Thule ligger midt i feltet men hen imod den dyrer ende. Derfor bliver den også valgt, som testvinderen, da den har meget at byde på og derudover indeholder en masse kvalitet. 

✅ God kvalitet
✅ God til motion

[/vc_custom_product_box]

Thule Urban Glide er udstyret med nogle kvalitetshjul, som også gør klapvognen rigtig nem at løbe med klapvognen. De letløbende hjul, klare sig rigtig fint på alle typer underlag. Affjedringen på klapvognen er helt i top, derfor giver dette en rigtig god komfort for både barnet og forældrene. Justerbart håndtag hjælper også med at yde en bedre komfort til klapvognen, da klapvognen giver en god kørestilling for alle. God sikkerhed og nemme justeringsmuligheder gør at Thule Urban Glide udmærker sig, som en særdeles god klapvogn. 

Sikkerheden ved klapvognen er særdeles i top. Klapvognen har indbygget sikkerhedsbremse, som nemt kan benyttes. Ryglænet er udstyret med en funktion, som gør det muligt at lægge ryglænet helt ned, så barnet kan sove under turen. Det er en vigtig funktion, som ikke ses på billigere modeller. Derudover er klapvognen anbefalet til børn fra 0-34 kilo.

Klapvognen er udstyret med både fod- og håndbremse, der gør det nemt at holde klapvognen stille, derudover har klapvognen en total vægt på under 12 kilo, hvilket gør den utrolig praktisk at transportere og at bruge som løbejogger, da det ikke kræver mange kræfter at flytte klapvognen. Modellen udmærker sig desuden ved features, som stort vindue og masser ekstra lomme plads. 

Specifikationer:

Vægt: 11 kg.
Vægtkapacitet: 34 kg.
Mål 87 x 69 x 34 cm
Drejelige forhjul: Ja
Justerbart styr: Ja

Fordele ved Thule Urban Glide:
Attraktiv prissætning
Lav vægt og høj bæreevne
Store hjul og god affjedring
Bekvem kørestilling med justerbart håndtag
Let at klappe sammen
Indbygget håndledsstrop med sikkerhedsbremse
Både hånd- og fodbremse

[vc_custom_product_box header=”Baby Jogger City Mini GT #3″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1282″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-2815956%2FBarnevogn%2FBaby-Jogger-City-Mini-GT-Sammenlign-Priser%3Fref-site%3Dadrunner_dk_barnetsunivers||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” tag=”Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk”]Baby Jogger City M_ini GT er velegnet til de aktive familier, eller dem som ofte er på farten. Klapvognen er særdeles let at folde sammen og kan nemt gøres ved kun et løft i et enkelt håndtag.

Derudover er klapvognen utrolig let og vejer blot 10 kilo, det betyder at vognen er nem at transportere, da du ikke skal foretage tunge og besværlige løft med klapvognen. Dette er en fordel, hvis man skal eksempelvis ofte have klapvognen ud og ind af bilen.

✅ Til aktive familier
✅ Praktisk 

[/vc_custom_product_box]

Hos det danske forbrugermagasin Tænk har testet flere af de mest populære klapvogne på markedet, her i blandt Baby Jogger City Mini GT, som også blev kåret som bedst i test. Dette er endda selv om at klapvognen hørte til i kategorien billigste klapvogne i testen. 

Det er værd at bemærke at Baby Jogger City Mini GT har et ikke vendbart sædet, det kan kun vende fremad. Til gengæld har klapvognen gjort det muligt at indbygge bagagekurv, så der er ekstra opbevaringsplads til indkøbsturen. Betjening og justering af sædet og sele er enkelt og nemt i forhold til den stationære opbygning. 

Fleksibel all-round model med gode køreegenskaber

Klapvognen er både velgnet til kørsel på fortov og kan nemt håndtere bump på vejen og køre op og ned ad kanstenen. Den køre utrolig godt på underlag, som asfalt, grus, ujævnt underlag, fliser, gulve og tæpper. Modellen er en trehjulet klapvogn og det er en af grunden til den gode mobilitet. Selve styret kan let justeres i højden, som gør det nemt at tilpasse klapvognen til føreren, og hjulene er bløde men relativt store, som får klapvognen til at rulle bedre. 

Klapvognen har en fordel for de aktive, da klapvognen kan bruges i forbindelse med løbetræning. Klapvognens styr er forsynet med en håndbremse, for at opnå optimal sikkerhed. Ryglænet på klapvognen kan lægges helt ned, hvilket giver en god komfort for de små passagerer, når de skal sove. Der kan tilkøbes en decideret barnevognskasse, hvis man fortrækker det

Det er ikke mindst en fordel, hvis vognen bruges i forbindelse med løbetræning. Styret er endda forsynet med håndbremse for optimal sikkerhed.

Fordele ved Baby Jogger City Mini GT:
Meget attraktiv prissætning
Lav vægt og let at folde sammen
Nem afmontering af hjul
Stor bagagekurv
Nem betjening af sele og sæde
Store bløde og letløbende hjul
Højdejusterbart styr med håndbremse
Ryglæn kan lægges helt ned

Specifikationer:

Bredde: 62.0 cm
Højde: 110.0 cm
Dybde: 112.0 cm
Vægt: 9.5 kg
Maks. Vægt: 30.0 kg

[vc_custom_product_box header=”Baby Jogger City Elite #4″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1283″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-5113492%2FBarnevogne%2FBaby-Jogger-City-Elite-2-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag=”Testvinder – Vores Børn”]Baby Jogger City Elite bærer op til 35 kg og bliver bedst i dansk og norsk test, hvor den roses for høj komfort, god sikkerhed og suveræne køreegenskaber.

Derfor anbefaler vi Baby Jogger City Elite: Amerikanske Baby Jogger designer og producerer en række sporty klapvogne, som klarer sig umådeligt godt i tests. Hjulene er punkterfri, og på City Elite klapvognen er der monteret 12 tommer hjul, så klapvognen glider let igennem terrænet.

✅ Punkterfri hjul
✅ God kvalitet

[/vc_custom_product_box]

City Elite er en meget populær klapvogn, og hos foreldre.no har man foretaget en test af 19 klapvogne, hvor den ender på testens førsteplads. Et testpanel på 8 personer har tilsammen testet klapvognen i hvad der svarer til 14 års brug, og den roses for at være både praktisk og komfortabel. Desuden er der små positive detaljer som et Quick-Fold foldesystem, gode muligheder for ventilation, et ryglæn der kan lægges helt ned og mulighed for at klikke en autostol direkte på klapvognen. Køreegenskaberne får topkarakter på både asfalt, fortov, græs, grus og skovstier, ligesom styring og balance også er i top. City Elite har desuden bremsebetjening på håndtaget, så du altid nemt kan aktivere bremsen.

Baby Jogger City Elite foldes sammen ved at trække i ét håndtag, og låses derefter automatisk for nem transport

Om: City Elite klapvognen er en topmodel fra Baby Jogger. Den egner sig godt til brug i såvel byen som en tur i skoven. De store 12 tommer hjul er punkterfri, og klapvognen fås i flere farver. I foreldre.no’s klapvogn test får den karakteren 6/6, og er således kåret som bedste model på markedet. Selve klapvognen kan foldes helt sammen ved at trække i et håndtag med én hånd, og en låsemekanisme sørger for at City Elite holder sig sammenfoldet uanset hvordan den bæres eller opbevares. En indbygget forældrekonsol giver mulighed for at opbevare små ting som sutter, drikkevarer og handsker lige ved hånden, ligesom et større bagagenet under klapvognen giver mulighed for opbevaring af pusletaske, overtøj og lignende. Sædet kan lægges helt ned, hvilket er et plus hvis barnet skal sove under gåturen. Forhjulet drejer 360 grader, men kan låses for ekstra komfort på længere gåture.

Detaljer:

 • Klapvognens vægt: 11,5 kg
 • Bæreevne: 34 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Sæde kan tilbagelænes til 150°
 • Liggemål: 95 cm
 • Mål – sammenklappet: 85 x 67 x 36 cm.
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Quick-Fold system: Klapvognen foldes med én hånd
[vc_custom_product_box header=”Silver Cross Pop #5″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1284″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-905477%2FBarnevogne%2FSilver-Cross-Pop-Klapvogn-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|”]Silver Cross Pop er en fin letvægtsklapvogn, som klarer sig godt i test og ikke fylder meget i sammenklappet tilstand. Den anbefales især til mindre gåture på fortove og andre hårde underlag.

Derfor anbefaler vi Silver Cross Pop: Denne klapvogn hører til blandt de lettere modeller, da dens vægt er på kun 7,2 kilo. Alligevel har den en bæreevne på 25 kilo i vognen, samt 5 kilo bagage i kurven.

✅ Helårs klapvogn
God kvalitet
💰 1.049,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Udover at klare sig godt i test, får klapvognen fra Silver Cross også positive anmeldelser af flere købere hos Amazon. Blandt de positive anmeldelser fremhæves det blandt andet at klapvognen er nem at betjene, kører godt på hårde underlag og hurtigt kan foldes sammen som en paraplyklapvogn. Den lave vægt og det kompakte design gør den også velegnet til brug på ferien, da den nemt kan bringes med i lufthavnen og checkes ind som bagage ved gaten. Alt i alt er denne klapvogn et af de bedste valg for dig, der søger en let model der primært skal bruges på byturen eller – eksempelvis – ferien.

Om: Silver Cross er et britisk mærke, som blev etableret helt tilbage i 1877. De er blandt andet kendt for deres klassiske barnevogne, men i de senere år har deres moderne klapvogne også vundet indpas på markedet.

Hjulene på denne klapvogn er 15 centimeter i diameter, hvilket svarer til 6 tommer. De er selvfølgelig punkterfri, og forhjulene kan enten indstilles så de kan dreje eller blot køre ligeud. Ryglænet kan desuden lænes tilbage i 4 positioner, og vinklen af ryglæn og sæde kan nå op på cirka 160 grader. Det betyder at barnet næsten kan komme helt ned og ligge, hvilket er ideelt hvis der skal soves til middag undervejs.

Under klapvognen finder du en kurv med bæreevne på op til 5 kilo.

Detaljer:

 • Klapvognens vægt: 7,2 kg
 • Bæreevne: 25 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 3 år
 • Sæde kan tilbagelænes til ca. 160°
 • Liggemål: 89 cm
 • Mål – sammenklappet: 105 x 31 x 35 cm.
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Klapvognen kan foldes med én hånd
[vc_custom_product_box header=”Baby Jogger City Mini #6″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1285″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fcl%2F674%2FBarnevogne||target:%20_blank|” tag=”Lillesøster til testvinderen City Mini GT”]Baby Jogger City Mini er velegnet til dig der bor i byen, og primært skal bruge klapvognen til gåture på fortov og langs stier.

Derfor anbefaler vi Baby Jogger City Mini: Denne klapvogn er lillesøster til City Mini GT, der vinder Tænks test.

✅ Praktisk
Billig

[/vc_custom_product_box]

Den mest markante forskel er hjulene, der på City Mini er mindre og derfor bedst egnet til kørsel på hårde overflader som asfalt og langs stier. Barnet sidder let tilbagelænet i det velpolstrede og godt ventilerede sæde, og klapvognen vejer kun 7,5 kilo i alt. Der er håndbetjent parkeringsbremse og smart opbevaringslomme bagpå sædet, så du kan opbevare såvel sutter som vanter og hvad der ellers er rart at have indenfor rækkevidde på gåturen.

Om: Baby Jogger City Mini er en sporty klapvogn med en lav vægt. Den har samme Quick-Release system som andre Baby Jogger klapvogne, hvilket betyder at du kan folde den sammen ved et enkelt træk i håndtaget, der er placeret mellem sæde og ryglæn. Forhjulsophænget er støddæmpet, og hjulene på 8 tommer er selvfølgelig punkterfri. Det giver gode køreegenskaber på såvel fortov som stier af grus og asfalt.

Klapvognen har en bæreevne op til 22,5 kilo, og kan derudover bære 9 kilo i bagagenettet. Sædet kan tilbagelænes i en 150 graders position, så barnet kan komme ned i en god liggestilling under middagsluren.

Detaljer:

 • Klapvognens vægt: 7,5 kg
 • Bæreevne: 22,5 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Mål – sammenklappet: 97 x 61 x 24 cm.
 • Svingbart forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Støddæmpet hjulophæng
 • Quick-Fold system: Klapvognen foldes med én hånd
[vc_custom_product_box header=”Chicco Echo #7″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1292″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-2697969%2FBarnevogn%2FChicco-Echo-Klapvogn-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|” tag=”Topscorer – Tænk”]Tænk og Råd & Rön vurderer at Chicco Echo er blandt de mest kompakte og bedste klapvogne til brug i byen eller på ferien. Der medfølger desuden regnslag.

Derfor anbefaler vi Chicco Echo: Chicco Echo læner sig meget op ad testvinderen Chicco Liteway. Echo er dog både billigere og mere kompakt, så det er en oplagt klapvogn til brug i byen og på ferien.

✅ Billig
✅ Ferie klapvogn

[/vc_custom_product_box]

Den har gode køreegenskaber på jævne underlag, og stellet er meget let at klappe sammen. Benstøtten, kalechen og selen fungerer også fint, og der er et rummeligt opbevaringsnet i bunden af klapvognen. Alt i alt en god klapvogn til dig der primært skal bruge den i byen og på jævne overflader.

Om: Chicco Echo er en let og transportabel topscorer med en totalvægt på 7,7 kilo. Den måler i sammenklappet tilstand 31 x 26 x 105 centimeter, og derfor kan den nemt pakkes i bilens bagagerum eller medbringes på ferien. Som en praktisk detalje har Echo klapvognen desuden en bærehank på siden, som kan benyttes når klapvognen er klappet sammen.

Echo klapvognen egner sig, som andre paraplyklapvogne, bedst til brug i byen eller på jævne overflader. Den er således et godt valg hvis du skal en smuttur ned i parken, i supermarkedet eller til brug med det store barn, der gerne vil have et par pauser på en gåtur med familien.

Chicco Echo har en godkendt bæreevne på op til 15 kilo og anbefales til børn fra 6 måneder og opefter. Alle overflader kan vaskes af med en klud eller skumsvamp, men ikke afmonteres. Det bliver dog sjældent et problem, da paraplyklapvognen er lavet af hårdfør nylon.

Detaljer:

 • Klapvognens vægt: 7,7 kg
 • Bæreevne: 15 kg
 • Anvendes fra ca. 6 mdr. til 4 år
 • Mål – sammenklappet: 105 x 31 x 31 cm.
 • Svingbare forhjul (kan låses til ligeudkørsel)
 • Ryglæn kan sænkes til liggeposition
 • Inkl. Regnslag
[vc_custom_product_box header=”Britax B-Agile klapvogn #8″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1286″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.pricerunner.dk%2Fpl%2F674-5071999%2FBarnevogne%2FBritax-B-Agile-M-Sammenlign-Priser||target:%20_blank|”]Vil du gøre det let for dig selv at komme rundt med dit barn, er klapvognen fra Britax B-Agile et fornuftigt valg. Her får du en letvægtsklapvogn med aluminiumsstel, som er utrolig nem at klappe sammen, så du let kan transportere den i bil.

Fra nyfødt til fire år – Vognen kan bruges fra barnet er helt lille, da den både har 5-punkt-sele med justerbare seler og samtidig kan lægges helt ned. Og du kan fortsætte med at bruge klapvognen til barnet er omkring 4 år eller vejer 15 kilo

✅ God kvalitet
Miljøvenlig

[/vc_custom_product_box]

Hjul der drejer, låser og ikke punkterer

Britax B-Agile klapvogn har flere fordele at byde på i form af forhjul, der både kan dreje og låse, så du er sikker på at vognen bliver stående. Alle dæk er i øvrigt punkterfrie. Derudover er der god plads til opbevaring og indkøb i det medfølgende indkøbsnet og i den lomme, som er i kalechen.

Alt i alt får du med denne klapvogn en god køreoplevelse og en utrolig nem arbejdsproces, hver gang vognen skal klappes sammen og pakkes ud.

[vc_custom_product_box header=”Kalecheklapvogn 4ME Bergen #9″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1287″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”||target:%20_blank|”]Skal du bruge en klapvogn, som ikke fylder for meget, er denne klapvogn fra 4ME Bergen er godt bud. Med dæk, der både kan dreje og låse, 5 punktsele og ryglæn, der kan justeres får du med denne klapvogn en god grundpakke.

Du kan være sikker på at dit barn sidder godt og selve vognen køre fint og har affjedring på alle hjul.

Billig
✅ Nemt at have med rundt

[/vc_custom_product_box]

Mere information

Dejlig rejseklapvogn

Der er også detaljer, som for eksempel om kalechen med skygge, soltag og airfill stof i sædet som gør klapvognen særlig rar at bruge, når temperaturerne stiger eller hvis man skal på ferie. Og når nu klapvognen også er nem at klappe sammen og har håndtag, som man kan bære den i, gør det den til en rigtig god rejseklapvogn til sommerferier i udlandet.

Under vognen er der også god plads til at opbevare ting på turen, hvilket er rigtig praktisk når man hele tiden befinder sig på en lille rejse med sit barn og har brug for både skiftegrej og måske lidt underholdning eller mad.

5 Tips til valg af klapvogn

Som du nok allerede kan se så findes der rigtig mange forskellige klapvogne på markedet og det kan være rigtig svært at finde ud af hvad man skal vælge. Derfor giver vi dig som en lille ekstra bonus nogle gode tips med på vejen.

Drejehjul har sine fordele

Det giver dig flere muligheder for fri kørsel med klapvognen, hvis hjulene kan dreje. Det kan de ikke på alle klapvogne, men det er en stor fordel, hvis du køber en klapvogn, hvor de kan. Du vil for alvor have gavn af drejehjul i bybilledet, hvor det er en stor fordel, at kunne dreje klapvognen frit og efter behov.

Ha’ i mente at børn vokser

De vokser med sådan hast, at du hurtigt kan stå uden klapvogn, fordi de er blevet for store til den. Det er derfor vigtigt, at du inden du køber en klapvogn, har tænkt på pladsen. Der skal være god plads til barnet, og til at det vokser. En klapvogn er en langsigtet investering, og det er derfor en fordel, hvis den kan holde nogle år, så du ikke skal købe en ny hver anden måned.

En lille klapvogn er ikke en fordel

De er nemmere at have med, transportere og have med at gøre. Dog skal du finde en balance, så den ikke bliver for lille, ej heller for stor. Der skal være plads til, at barnet kan vokse, så du ikke skal købe nye klapvogne hele tiden. Det er en smagssag, hvor stor din klapvogn skal være. Det handler om at finde den perfekte balance.

Køb aldrig klapvognen for billigt

Mange vælger at købe det billigste af det billige, for at spare hvor det er muligt. Men det vil du hurtigt fortryde. De billigste klapvogne holder ikke længe. De får let diverse skader, hvilket medfører, at de ikke virker optimalt.

Derfor bør du betale lidt ekstra for en ordentlig klapvogn, som kan holde til hverdagens strabadser. Prioriter anderledes, og spar på andre produkter end lige netop klapvognen, som du med fordel bør betale lidt ekstra for, så du får et ordentligt produkt, som du ikke skal udskifte med det samme.

Vurder dit reelle behov

Skal du bruge klapvognen i bybilledet eller i skoven, skal den kunne være i bilen osv. Det er vigtigt, at klapvognen lever op til dine behov. Vurder samtidig, om det kunne være praktisk med en kurv på klapvognen, når du eventuelt handle dagligvarer. Det er en smart bonus på en klapvogn, som mange forældre anvender oftere og oftere.

Testkilder

Til denne artikel har vi undersøgt en række tests foretaget i Danmark, Sverige og Norge. Vi har både lagt vægt på de mere videnskabelige tests foretaget af Tænk og Råd & Rön, men også forældres egne vurderinger og tests hos eksempelvis Foreldre.no og Vores Børn. Herunder får du indblik i hvilke testresultater, der har haft indflydelse på vores anbefalinger:

Forbrugerrådet Tænk (3. maj 2018)

Test af 33 klapvogne.

I maj 2018 opdaterede Forbrugerrådet Tænk deres klapvogn test, så den nu indeholder testresultater for 33 klapvogne. Der er både blevet testet små lette klapvogne og større klapvogne, og i alt 6 forældre og 3 eksperter har deltaget i testen, for at give indtryk af klapvognenes egenskaber i rigtige brugs-situationer.

Testen er således sat op på samme måde som den nyere test af paraplyklapvogne fra år 2014, og klapvognene er derfor ligeledes bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Brugertest 70 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Mærkning 10 %
 • Brugervejledning 10 %

I testen klarer flere klapvogne sig rigtig godt, men flere modeller må nøjes med en middelmådig eller decideret dårlig karakter. Enkelte modeller dumper desuden, da de dumper på sikkerheden og/eller indeholder uønsket kemi.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Stiftung Warentest (8. april 2016)

Hos tyske Stiftung Warentest er der i april 2016 blevet testet 15 forskellige kompakte klapvogne. Der er tale om letvægtsmodeller, som primært er egnede til brug i byen, og som kan foldes sammen så de ikke fylder særlig meget.

I testen indgår følgende kriterier:

 • Barnets komfort 45 %
 • Betjening 35 %
 • Holdbarhed 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Skadelige stoffer 10 %

I testen klarer 5 modeller sig bedre end resten, og i toppen af resultaterne finder vi Nuna Pepp Buggy Luxx som testvinder, efterfurlgt af Maclaren Techno XT, der også klarer sig godt. Begge modeller er komfortable for både børn og voksne, har en meget god byggekvalitet og er sikre i anvendelse. Chicco Lite Way og Hauck Shopper Comfortfold dumper på grund af mængden af skadelige stoffer, som kan komme i berøring med barnet.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Jyllands Posten (7. juli 2015)

Hos Jyllands Posten har en mødregruppe testet 6 forskellige klapvogne for at finde den bedste. Testen er udgivet i samarbejde med Vores Børn, så testen findes også på deres hjemmeside.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

 • Førstehåndsindtryk
 • Brugbarhed
 • Sikkerhed
 • Pengene værd?

Baby Jogger City Elite Single klarer sig bedst i testen, og mødregruppen kvitterer med 6/6 stjerner for en uovertruffen køreoplevelse, et lækkert design og generelt høj komfort. Den klarer sig ligeledes godt på sikkerhedsvurderingen. Bumbleride Indie klarer sig også godt og får 5/6 stjerner. Det er en lækker klapvogn i et flot design, og den roses især for at være let og manøvredygtig i brug. Den har en smart sele og låsbare hjul, og så kører den stabilt på trods af den lave totalvægt.

Vores Børn (30. juni 2015)

Test af 6 klapvogne.

Vores Børns egen mødregruppe har i foråret 2015 testet seks forskellige klapvogne. I testen finder du råd og vejledning til valg af klapvogn, og så får du indblik i hvordan de seks modeller klarer sig ifølge mødregruppen.

I testen er klapvognene blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Førstehåndsindtryk
 • Brugbarhed
 • Sikkerhed
 • Pengene værd?

Med overskriften “kører som en drøm” bliver Baby Jogger City Elite Single klapvognen bedst i test med 6 ud af 6 stjerner. Det gør den, fordi den har rigtig gode køreegenskaber, og fordi den har høj komfort med langt liggemål og et sirligt Quick-Fold system, der gør det muligt at klappe vognen sammen med én hånd. Den klarer desuden sikkerhedsvurderingen godt.

Vores Børn (8. december 2014)

Test af 6 paraplyklapvogne.

Hos Vores Børn har et testpanel, bestående af en mødregruppe, kigget nærmere på i alt 6 paraplyklapvogne af forskellige mærker og kvaliteter. Det er især kriterierne pris, manøvrering og komfort, der lægges vægt på, når de forskellige klapvogne skal vurderes.

I Vores Børns test ender BabyTrold Venus klapvognen på førstepladsen med karakteren 6/6, men også Chicco Liteway og Hauck Lima er med i feltet med en karakter på 5/6.

Forbrugerrådet Tænk (3. juli 2014)

Test af 7 paraplyklapvogne (testen er nu slået sammen med testen af normale klapvogne).

Forbrugerrådet Tænk har opdateret deres test fra 2011 med nye opdaterede paraplyklapvogne. Der er tale om en videnskabelig test, men klapvognene er også blevet vurderet af 6 forældre i forskellige praktiske situationer.

Testkriterierne er fordelt således i Tænks klapvogn test:

 • Brugstest 70 %
 • Sikkerhed og holdbarhed 10 %
 • Mærkning 10 %
 • Brugervejledning 10 %

Hvis der opdages et problem med sikkerheden eller indhold af ftalater i materialet, så trækker det ned i den samlede bedømmelse af klapvognene.

Chicco Liteway, Maclaren Techno XT og Chicco Echo klarede sig rigtig godt i testen. Chicco Liteway endte på førstepladsen og blev bedst i test, mens de to andre klapvogne placerede sig lige under med en næsten identisk bedømmelse.

Hele testen kan læses hos Tænk mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. april 2014)

Test af 9 klapvogne.

Sveriges forbrugerråd Råd & Rön har testet 9 paraplyklapvogne i april 2014. I testen forklares det detaljeret hvordan de forskellige klapvogne er testet, samt hvilke scenarier de er blevet udsat for. Der er tale om en test, som er foretaget i samarbejde med blandt andet Forbrugerrådet Tænk, så resultaterne er identiske.

Klapvognene er testet i situationer med skarpe sving, ujævnt underlag, op og ned ad trapper, komfort og ergonomi under kørsel, håndtering af ryglænet, transport med bus og tog samt generel brug.

Kriterierne i denne test er de samme som hos Tænk.

Chicco Liteway bliver således også bedst i test hos Råd & Rön, mens Maclaren Techno XT og Chicco Echo følger lige efter.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Foreldre.no (10. februar 2014)

Test af 19 klapvogne.

I februar 2014 offentliggjorde det norske forbrugermagasin Foreldre.no en stor test af klapvogne hvor i alt 500 forældre deltog.

Testen er foretaget af medlemmerne af Foreldre og Barns testpanel, som består af mere end 700 medlemmer. For at indgå i testen, krævede det at der var mindst 5 brugere af hver klapvogn. Det betød, at i alt 19 klapvogne indgik i denne test.

Alle brugerne udfyldte et skema med over 20 spørgsmål, som skulle klarlægge deres oplevelse af klapvognens egenskaber ud fra disse kriterier:

 • Køreegenskaber
 • Kørsel på glat underlag
 • Sammenklapning
 • Manøvrering og balance
 • Håndtag og tilpasning
 • Komfort
 • Slitage
 • Rengøring
 • Bremsekvalitet
 • Bagagenet
 • Brug i offentlig transport
 • Transport i bil
 • Brug af kørepose

Denne test er med andre ord udelukkende baseret på rigtige forældres oplevelser med klapvognene.

Vinderen af testen ender med at blive Baby Jogger City Elite, som får en samlet score på 5,5 point af et testpanel med mere end 14 års brug tilsammen.

Vores Børn (februar 2013)

Test af 6 klapvogne.

Tilbage i 2013 testede Vores Børns mødregruppe 6 forskellige klapvogne. De er alle blevet testet i rigtige brugssituationer, og vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Brugbarhed
 • Design
 • Sikkerhed
 • Pris

Testpanelet er generelt positivt indstillet overfor de 6 testede klapvogne, men alligevel skiller en enkelt klapvogn sig ud: Emmaljunga Nitro City bliver bedst i test, men både 4Me London, Stokke Scoot og Teutonia Mistral får gode karakterer.

Smartson (10. august 2011)

Test af 11 klapvogne.

Det svenske testmagasin Smartson testede tilbage i 2011 en række forskellige klapvogne af de mere transportable typer.

Alle klapvognene blev lastet med en vægt svarende til 10 kg, hvorefter der er blevet testet ud fra en række scenarier. Klapvognene har blandt andet været en tur ude og køre på trapper, op- og nedkørselsramper, på grus, på rulletrapper og flere andre hverdagsscenarier. Siddepositionen og komforten er blevet testet af Isabell på 16 måneder.

Testens vinder bliver Chicco Liteway, der vurderes at være robust og let at håndtere. Den er samtidig billig og godt polstret.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

FAQ

🏆 Hvilke klapvogn er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste klapvogne på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes klapvogne?

Klapvogne vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange klapvogne?

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes klapvogne til flere forskellige prisklasser.

👶 Hvornår må en baby sidde i klapvogn?

Når barnet kan sidde selv, så kan man med fordel overveje at investere i en klapvogn. Barnet er typisk i stand til at sidde selv efter ca. 6 måneder.

🆕 Hvornår skifter man klapvogn?

Dit barn kan typisk sidde i en klapvogn op til 3-års alderen. I flere tilfælde længere, det afhænger af barnets vægt og hvad klapvognen kan bære.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!