Home Bolig Slyngevugge test [year] – De bedste slyngevugger

Slyngevugge test [year] – De bedste slyngevugger

0
Slyngevugge test [year] – De bedste slyngevugger

Find den bedste slyngevugge

Det kan være en kamp om, at få dit barn til at falde i søvn, derfor kan en slyngevugge eller hængevugge være en løsning på dette problem. Det store problem er måske hvilken model du så skal vælge. Her vil vi hjælpe dig med at se de forskellige modellers fordele. Samtidig vil vi også vise dig hvor du har mulighed for at købe modellen henne.

Der findes 2 typer for vugger: slyngevugge og en hængevugge med en fast bund. Begge typer er gode vugger, dog virker de på forskellige måder. Så derfor er det vigtigt at du køber den rette vugge til dit og dit barns behov. En slyngevugge er lavet ud af stof. Der er ingen fast bund i en slyngevugge, men den kan være indbygget med en madras i. Det anbefales at dit barn bruger en en slyngevugge i løbet af dagen, hvor dit barn skal have en lur. Du skal dog have dit barn under opsyn. 

Den er god få dit barn til at sove små middagslure ellers kan du bruge slyngevuggen, som erstatning på kravlegården.  En hængevugge har fast bund. Vuggen kan bruges i løbet af dagen ligesom en slyngevugge. En hængevugge er dog bedre for dit barn til de længere lure eller nattesøvnen.

Bemærk, at vi ikke selv tester produkterne, men vi samler et overblik over andres test forsøg og anmeldelser af produkterne. Dermed er dette en guideline, så du som forbruger får et overblik over de forskellige typer af slyngevugger, samt priser.

86

Reviews

7

Kilder

27

Timer

4

Produkter

[vc_custom_product_box header=”Leander Classic #1″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1146″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fshopping.coop.dk%2Fvare%2Fleander-classic-vugge-med-stativ-hvid-inkl-koldskums-madras-og-krog-stimulerer-barnets-udvikling%2F5700383176129||target:%20_blank|” tag_icon=”fa fa-check” tag=”Anbefalet af Barnetsunivers” button_title=”Gå til forhandler”]Leander har igen lavet endnu et børnemøbel til dit barn, hvor han eller hun kan føle sig tryg og behagelig under luren i hængevuggen. Den er designet meget  enkelt og elegant design.
Når du køber Leander hængevugge, så får du faktisk koldskumsmadras og krog til ophæng med i købet.

Dit barn vil opleve en lur i vugge, som de samme bekendte bevægelser, som han eller hun er vant til i morens mave. Så det vil være behageligt for dit barn at ligge i. Den er med til at stimulerer balancen og motorikken for dit barn.

✅ Top kvalitet
✅ God vuggefunktion
💰 2.595,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Mere information om Leander slyngevugge

Leander hængevuggen skal hænges op i et punkts ophæng. Det er med til at skabe en meget mere rolig og behageligere bevægelser. En vugge er med til at stimulere dit barn til at kunne bevæge sig og få udviklet sin motorik og balance. Dit barn har faktisk mulighed for selv at stimulere sig selv, ved at sætte vugge i gang med små sving.

Du har mulighed for at hænge vuggen op i et stativ, som man dog skal tilkøbe, eller hænge vuggen op i en krog i loftet, som faktisk medfølger i købet. Vuggen kan hænges op i et punkts krog, så betyder at det er noget nemmere at bevæge vuggen. 

Det smarte ved den vugge er, at stoffet og madras bolstret er blevet produceret i bomuld og kan vaskes på 60 grader. Det er dog vigtigt at du ikke vasker den med blegemiddel og ikke tørretumbler den, da stoffet ikke kan tåle det. Hvis du ønsker at dit barn skal ligge i vuggen med lidt mere hyggeligt og samtidig lidt i fred for forstyrrelser, som kan tage dit barns opmærksomheder og derfor ikke flade i søvn, så investere i en himmel til vuggen, som du også har mulighed for at bruge til dit barn seng. 

Specifikationer:

 • Medfølger et beslag til at hænge vuggen op. 
 • Belastningsvægt: 10 kilo.
 • 0 – 6 måneder
 • Materiale: Bomuld stof, træ og stålramme
[vc_custom_product_box header=”Natures Sway #2″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1145″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fsneglehuset.com%2Fprodukter%2Fnatures-sway-slyngevuggen-den-originale-fjedervugge%2F||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler”]Natures Sway er en meget fin og nydelig slyngevugge, lavet af økologisk bomuld. Slyngevuggen er god til at vugge dit barn i takt med hans eller hendes bevægelser på grund af fjedre, som giver en god vuggefunktion.

Vuggen kan fastgøres i loftet eller i en dørkarm. Du har derfor mulighed for at sætte slyngen lige hvor du ønsker at den skal være. Slyngevuggen er designet i et meget enkelt og moderne design, samtidig er farverne lavet meget neutrale, så vuggen passer til de fleste børnefamiliers hjem.

✅ Økologisk bomuld
✅ God vuggefunktion
💰 2.099,95 DKK

[/vc_custom_product_box]

Mere information om Natures Sway

Den vejer 2,5 kilo og kan klare en maks belastning på 15 kilo. Hvis du hænger slyngevuggen op i en vindueskarm, så skal være sikker på, at karmen er mellem 2,5 cenitimer til 25 centimeter tyk, så man er sikker på, at slyngevuggen har noget at holde fast i og er mere sikker. 

Vuggen kommer med beslag, så du faktisk undgår at bore huller. Dette gør det samtidig også nemt for dig at flytte vuggen til et andet sted i dit hjem, uden at skulle bore huller i hele huset. 

Specifikationer:

 • Medfølger et beslag til at hænge vuggen op. 
 • Vægt: 2,5 kilo
 • Belastningsvægt: 15 kilo.
[vc_custom_product_box header=”Nonomo Slyngevugge #3″ subheader=”⭐⭐⭐⭐⭐” image=”1147″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.babysam.dk%2Fhaengevugge-natur-onesize||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler”]Nonomo slyngevugge er designet til at dit barn skal have noget trygt, efter at barnet er kommet ud af morens mave. Det kan nemlig være noget af en forandring for dit barn at komme fra de trygge rammer i morens mave til den store verden.

Dit barn er glad for at bo i morens mave, da det er trygt, men denne slyngevugge er med til at gøre det mere trygt for dit barn, da det omfavner dit barn og giver tryghed. Dit barn vil få en rigtig god oplevelse, hvis de vokser op med en slyngevugge, da det vil være en god overgang fra luren i maven til en lur i slyngen.

✅ Flot design
Vaskbar på 30 grader
💰 1.499,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Mere information om Nonomo slyngevugge

Dit barn skal nok elske at sove i Nonomo slyngevuggen og du som forældre vil også komme til at elske den, da den vil være med til at dit barn for en naturlig udvikling, selvom han eller hun ligger i slyngevuggen. 

Slyngevuggen er utrolig nem at få hængt op, da man bare skal hænge en krog op i loftet. Den vil derfor gynge roligt frem og tilbage, da den kun hænger i en krog. Vuggen kan også hoppe op og ned, da der er en fjeder oppe ved krogen. Den vil derfor bevæge sig, når dit barn bevæger sig. De små hop og gyngende effekt er med til at dit barn bliver mere rolig.

Hvis du ikke har lyst til at bore en krog op, så har du også mulighed for at købe et stativ, som slyngevuggen kan hænge på. Stativet vil ikke få slyngen til at fungerer anderledes end hvis du havde siddet fast i en krog. Du har samtidig også mulighed for at flytte stativet nemt og hurtigt, som du ikke har med en krog, uden at du skal fat i boremaskine. 

Specifikationer:

 • Kan hænges i krog eller købe et stativ.
 • Belastningsvægt: 15 kilo.
 • 0 – 2,5 år
 • Materiale: Økologiske bomuldstof og træ
[vc_custom_product_box header=”Moonboon slyngevugge #4″ subheader=”⭐⭐⭐⭐” image=”1148″ button-title=”Test button text `{`afpprice id=“165“`}`” button-link=”url:https%3A%2F%2Fgoogle.com||target:%20_blank|” button_title=”Gå til forhandler” button_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.moonboon.dk%2Fprodukter%2Fslyngevugge%2F||target:%20_blank|”]En af de store grunde til at vi ønsker at anmelde og anbefale Moonboon slyngevuggen skyldes, at materialerne blandt andet består af økologisk bomuld og fyldet er kapok. Kapok er en allergivenlig og antibakterielle materiale, som bestemt er godt for dit barn. Madrassen er blandt andet blevet lavet af kapok.

Kapok bliver brugt mere og mere i dag, da det ikke suger fugt, derfor undgår du, at dit barn bliver varm og svedig, når han eller hun prøver at sove. Pinden, som holder vuggen sammen er lavet af valnød.

✅ Lækkert design
✅ God kvalitet
💰 1.395,00 DKK

[/vc_custom_product_box]

Mere information om Moonboon slyngevugge

Moonboon har bestemt designet og har fået produceret en meget smuk og stilren slyngevugge. 

Du har mulighed for at købe Moonboon slyngevugge med en motor. Vuggemotoren er med til sætte gang i vuggen af sig selv, så du eller dit barn ikke behøver at gøre det. Du har mulighed for at sætte både tid og hastighed på motoren, så den passer til dit barn.

Specifikationer:

 • Kan hænges i krog. 
 • Belastningsvægt: 15 kilo.
 • Fra nyfødt
 • Materiale: Økologiske bomuldstof, vadnød og kapok.

Ofte stillede spørgsmål om slyngevugger og hængevugger. 

Må mit barn sove i en slyngevugge eller hængevugge om natten?

Hvis du køber en slyngevugge, så anbefaler vi at dit barn bruger den om dagen, dog under opsyn. Du kan dog sagtens lade dit barn sove i en hængevugge om natten, da den har en fast bund, som er vigtigt, når dit barn skal ligge uden overvågning. For eksempel så har Leander hængevugge en fast bund og vil være perfekt for dit barn, hvis du ønsker at dit barn skal sove i en vugge om natten. 

Kan mit nyfødte barn bruge en slyngevugge?

Ja, en slyngevugge er faktisk produceret til spædbørn. Mange spædbørn vil nemlig få fornemmelse af, at de stadig ligger inde i deres mors mave. 

Hvor længe kan mit barn bruge en slyngevugge?

De fleste slyngevugger kan bruges til ca. 6 måneder alderen. Det er dog vigtigt, at du huske at læse de forskellige aldersgrænser, da det kan være meget forskelligt fra vugge til vugge.
Dit barn har mulighed for at bruge vugge allerede fra de første dage i hans eller hendes leveår og så anbefales det at man ikke bruger den mere, når dit barn giver tegn på at kunne vende sig. Hvis dit barn kan vende sig, så kan der nemlig være risiko for at barnet kan bevæge sig så for meget og falde ud af vuggen. Derfor skal dit barn altid være under opsyn. 

Hvad skal jeg holde øje med ved en slyngevugge?

Når du køber en slyngevugge er det vigtigt, at du ikke køber en slyngevugge, som er for lille. Det er nemlig utrolig vigtigt at dit barn får luft til hovedet. Så får dit barn masser af ilt, så dit barn heller ikke får det for varmt og kommer til at svede. Du kan også investere i en god fast madras, så dit barn ikke ender med at falde dybt ned i vuggen. 

Hvad siger sundhedsstyrelsen om slyngevugger?

Sundhedsstyrelsen har faktisk ikke lavet nogen retningslinjer omkring slyngevugger. De anbefaler ikke brugen af slyngevuggen, men bare rolig de fraråder det heller ikke. Men en slyngevugger overholder dog sundhedsstyrelsen generelle anbefalinger, såsom: 

 • Baby lægges til at sove på ryggen i en seng med fast madras.
 • Barnet skal have mulighed for at bevæge sig. 
 • Undgå at barnet får det for varmt. 
 • Barnets ansigt må ikke være dækket. 

Hvor mange timer må mit barn ligge i slyngevuggen?

De fleste slyngevugge producenter nævner ikke hvor længe dit barn må have lov til at i vuggen. Derfor er det vigtigt, at du handler ud fra dit barns behov og naturligvis holder overvåger dit barn, når han eller hun ligger i slyngevuggen, så skal du ikke være bekymret for at dit barn er for længe i slyngevuggen. 

Hvorfor skal jeg købe en slyngevugge til mit barn?

Slyngevugger er bestemt blevet meget mere populært i blandt småbørnsfamilier, da slyngevugger er med til at få dit barn til at falde i søvn og få en god middagslur. Køber du en slyngevugge har du mulighed for at lægge dit barn ned i en middagslur indendørs. 

Du vil derfor slippe for at gå en tur med barnevognen udendørs i regnvejret, for at få dit barn til at falde til ro til middagsluren. Børn med kolik har godt af, at ligge i en slyngevugge, da de vil få stor glæde af de mange rolige bevægelser, som dit barn få i slyngevuggen. 

Hvad siger andres børn om en slyngevugge?

Det kan ofte være svært at få dit barn til at falde til ro, men mange forældre siger, at de nemmere kan få deres barn til at falde til ro og i søvn, hvis de ligger deres barn i en slyngevugge. De fleste børn får en følelse af at de ligger i deres mor mave, som de har været vant til i 9 måneder, af de rolige vuggende bevægelser som slyngevuggen giver. Derfor elsker mange børn en slyngevuggen, da den giver en velkendt tryghedsfornemmelse.

Det kan naturligvis ikke sikkert, at dit barn også vil komme til at elske at ligge i slyngevugge. Her vil vi anbefale dig, at eventuelt prøve jeres bekendtes slyngevugge, så i kan se, om jeres barn ønsker at ligge i en slyngevugge. 

Kan jeg vaske en slyngevugge?

Langt de fleste slyngevugger kan vaskes i vaskemaskinen, dog anbefaler vi dig altid at læse vaskeanvisningerne eller spørg hos din forhandler om hvad de vil anbefale dig at vaske den i. Det er nemlig meget forskelligt fra mærke til mærke om hvilken måde de skal vaskes og hvilken grader, som de kan tåle. Som tidligere nævnt så kan de fleste slyngevugger tåle at komme i vaskemaskinen. Du har nemlig mulighed for at tage betrækket af, så den altid vil være ren og pæn ude på. 

Du skal dog huske kun at vaske slyngevuggen, når den trænger til det. Nogle slyngevugger er nemlig lavet af det specielle materiale Kapok. Kapok er et meget moderne børnevenligt produkt, da både bakterier og husstøvmider ikke har mulighed for at leve i kapok. 

Hvilke tilbehør kan jeg købe til en slyngevugge?

Når du køber en slyngevugge, så har du mulighed for at købe en masse tilkøb til den. 

Du har mulighed for at købe alt fra madras til nye kroge til ophængning.
Du kan se her nedenfor, hvilke produkter vi vi anbefaler du også kigger på, når du ønsker at købe en slyngevugge. Du har også mulighed for at kigge på reservedele. 

Myggenet til slyngevugge

Du har mulighed for at tilkøbe et myggenet til dit barns slyngevugge, så barnet undgår at få en drillende flue på sig og irritere dit barns under middagsluren. Vi anbefaler bestemt, at du investerer i et myggenet, hvis du hænger slyngevuggen op udenfor.
Myggenettet er meget nem at sætte op, da det faktisk kun kræver at presse trykknapperne sammen eller sætte sikkerhedsnåle rundt om slyngen. Du kan læse mere om din models måde at sætte myggenettet op på, inde på de forskellige forhandlers hjemmeside, så du lige præcis ved, hvad du skal gøre, når du modtager den. 

Du har mulighed for at finde myggenet via forhandlerne her: 

Madras til slyngevugge

Det næste, som vi anbefaler dig, at kigge på en madras. Man kan nemlig investere i en madras, som passer til en slyngevugge. Dit barn vil ligge en smule mere stabil, hvis I sørger for at investere i en madras til slyngevuggen. Hvis du køber en madras, så er det vigtigt at du kigger på størrelsen af slyngevugge modellen. Madrasserne kan være lavet ud af forskellige materialer, så du først vælger hvilken form for materiale, som du ønsker, at madrassen kan være i. Du kan både vælge mellem madrasser i latex, fast skum og futon madras, som lavet af uld. Udvalget er stort, men der kan være stor forskel mellem om du vælger en madras af det ene eller andet materiale. Nogle af madrasserne kan tåle en mild maskinvask, men andre skal renses og tredje tåler slet ikke vask. Derfor er det ekstremt vigtigt at du holder øje med hvilke anvisninger, som produktet eller din sælger anbefaler dig at gøre. 

Når du investere dig i en madras til slyngevuggen, vil vi også anbefale dig at købe et madras beskyttende lagen, også kaldet for et tisselagen. Dette kan sikre dig, at din madras holder i længere tid og samtidig slipper for at den skal vaskes ofte. Det er bestemt en fordel at købe til de madrasser, hvor de ikke kan tåle at blive vasket. Du kan købe tisselagen/ madras beskyttende lagen til omkring de 300 – 400 kroner. 

Stativ til slyngevuggen

Du har mulighed for at købe et stativ til din slyngevugge, i stedet for at skulle borer hul til en skure. Dette kan foreksempel være en fordel hvis du bor i lejebolig og ikke gider at gøre skade på boligen. Det er vigtigt at du vælger et stativ, som passer til din slyngevugge, så du er sikker på, at den kan holde slyngevuggen sikker, så du trygt kan lade dit barn ligge i den. 

Du kan se nogle af de forskellige stativer her: 

Stativ til Nonomo er et flot og meget praktisk stativ. Stativet er let at sætte op både inde eller ude. Den har en højde på 188 centimeter, som fylder 1 kvadratmeter. Fodens størrelse er 112 centimeter x 112 centimeter. Du har mulighed for let at adskille og samle stativerne, derfor er det let at få med på farten og tage den med videre til for eksempel sommerhus eller svigerforældrene besøg. Selve stativet er blevet produceret i galvaniseret stål. Du har mulighed for at købe den i forskellige farver. Du har muligheden for at bruge stativet til både Nonomo hængevugge og Nonomo tvillingevugge. 

https://www.babysam.dk/stativ-basis-graa-anthracit-onesize

En smuk træslynestativ fra mærket ECO, som passer perfekt til Natures Sway slyngevugge.
ECO stativet er 178 centimeter høj og fylder mindre end 1 kvadratmeter.
Selve stativet er meget let at både samle og pakke ned i kassen med bærehåndtag, som du får med i prisen. Derfor har du mulighed for at tage stativet med rundt omkring. 

Selve stativet vejer omkring 3 kilo, det vil sige, at det er meget let at tage med rundt, uden du skal anstrenge dig for meget. Stativet fra ECO bliver samlet med Umbraco skruer, hvor du får værktøjet med til at samle stativet med. 

https://sneglehuset.com/produkter/eco-stativ-til-slyngevuggen/ 

Stativ-taske til slyngevuggen

Du har også mulighed for at købe en stativ-taske til din slyngevugge. Tasken er kanalsyet, så alle delene bliver sikret mod at få skrammer. Selvom tasken kaldes en stativtaske, så har den faktisk også plads til selve slyngevuggen. Selve tasken er blevet produceret i 100 % kraftig bomuld. 

Kroge til slyngevuggen

Du har mulighed for at tilkøbe kroge til din slyngevugge. Du har muligheden for at finde kroge via linket her. 

Karmbeslag til slyngevuggen

Karmbeslag er en rigtig dejlig oprindelse, hvis du ikke ønsker at bore i dit loft eller har plads til et stativ. Disse karmbeslag skal bare sætte din karm og strammes ind. Du kan se, nogle forskellige karmbeslag og tjekke om de passer til din slyngevugge. 

Udlejning af slyngevugge og tilbehør

Hos Sneglehuset.dk har man mulighed for at leje en slyngevugge fra mærket Natures Sway. 

Priserne ligger på 200 – 250 kroner om måneden. Dette er en billig og nem løsning, hvis du ønsker at teste en slyngevugge af for, at være sikker på om dit barn ville kunne falde til ro i at ligge i en slyngevugge. Dette er en vanesag, som tager tid. Ved denne løsning får dit barn mulighed for at vænne sig til slyngevugge og derved kan du tage et valg om det er en god investering for dig, at købe en slyngevugge! 

FAQ

🏆 Hvilke slyngevugge er bedst i test?

Vi har samlet en test over de bedste slyngevugge på markedet i 2020. Vi har fundet flere test vinder i forskellige klasser. Du kan læse mere på selve artiklen.

🔍 Hvordan testes slyngevugge?

Slyngevugge vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en af de mange slyngevugger?”

Vi anbefaler, at du overvejer, hvor stort behov du har og hvor meget du regner med at bruge den. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes slyngevugge til flere forskellige prisklasser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Don`t copy text!